Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la no compareixença de Fabra en les Corts, malgrat les poques sessions que resten fins a finalitzar la legislatura, “demostra la manca total de respecte a la normalitat democràtica i a l’activitat parlamentària de control de govern, el que demostra que el Consell està fora de control, totalment desorientat i que, a més, no volen donar respostes ni explicacions dels seus incompliments i tampoc de les seues irregularitats”.

No obstant això, el síndic de Compromís al parlament valencià sí que ha tramitat este matí la pregunta de control, tal i com estava previst perquè este dijous pel matí, com està marcat pel calendari parlamentari de les Corts, el president de la Generalitat havia de comparèixer en sessió de control. Per això, Morera ha registrat una pregunta per a saber quins guanys i beneficis ha obtingut Alberto Fabra per al poble valencià després de la reunió d’ell i els empresaris valencians amb el ministre Cristóbal Montoro a la seu del govern valencià.

La pregunta registrada per Compromís este matí a les Corts exposava que, després de molts mesos d’espera, “els empresaris valencians han aconseguit una reunió amb el ministre Montoro. De la trobada, sols ha transcendit que el ministeri i, per tant, el Govern d’Espanya, no tenen previsió de tractar el tema del finançament autonòmic perquè ara no dóna temps. Vist el fracàs de la reunió, ¿té previst el Consell reunir a la Comissió d’Experts per a fer un estudi del impacte de la no revisió del model de finançament?”.

Segons ha destacat Morera, “les declaracions de Montoro després de la reunió han estat molt decebedores per al candidat a candidat, el senyor Fabra, perquè la resta de valencianes i valencians ja sabíem que el ministre anava dir el que ha dit i no anava a tancar cap compromís. El que realment lamentem és que a gener de 2015 vinga un ministre de Rajoy a dir-nos que no es pot modificar el model de finançament a estes altures de la legislatura, quan governen des de finals de 2011 i han tingut quatre anys sencers per tractar eixe tema i acabar amb la greu discriminació que patim les valencianes i els valencians amb les inversions de l’estat en el nostre territori”.

El portaveu de Compromís en el parlament valencià considera que Fabra, “sí que ha tingut temps suficient per demostrar que no aprofita com a president de la Generalitat, no ens representa, no treballa per esta terra, no defensa els interessos de les valencianes i els valencians i no reivindica davant de Madrid el que ens pertoca, perquè té por a no ser designat a dit com a candidat. Les valencianes i els valencians necessitem un president que no tinga por i això serà possible a partir de maig de 2015”.