Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha presentat “una pregunta parlamentària al Consell per a saber per què els municipis de Els Ports amb instal.lacions eòliques en els seus termes municipals no han cobrat encara de la Generalitat el cànon eòlic que els correspon per albergar aquestes instal.lacions”

Pañella ha declarat que “si l’excusa per a l’impagament és que el govern valencià no ha cobrat encara aquest cànon de les empreses adjudicatàries, hem de dir que l’argument no ens val. El Consell es va comprometre amb els ajuntaments a fer-los arribar aquests diners, i té l’obligació d’exigir el seu pagament a les empreses concessionàries; però els ajuntaments no poden esperar a cobrar fins que el Consell reba els diners, l’acord a què van arribar no era aquest, i a més tots sabem que des de l’administració hi ha recursos suficients, quan volen, per a obligar a pagar empreses i contribuents. Però es veu que amb les grans empreses energètiques el Consell del PP no és tan “coactiu” com amb les petites empreses i els particulars”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “confiats en aquest pagament degut, els ajuntaments de la comarca, menuts i amb pocs recursos, han dut a terme inversions necessàries per a les seues poblacions, que ara han de pagar, sense tindre recursos propis i pendents d’uns diners que els deuen però que no arriben. Per això exigim al Consell que explique en Corts per què no ha pagat encara aquest cànon i quan ho pensa fer”.