Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha comentat que “no deu estar tot tan ni tan clar en el tema del fracking com ens voldrien vendre Shale Gas i Montero Energy quan la comissió de peticions del Parlament Europeu ha decidit continuar les seues investigacions sobre la perillositat de l’intent d’aplicar aquesta tècnica a les comarques de Els Ports i el Maestrat”.

Pañella ha declarat que “des de Compromís ens sentim ben orgullosos del nostre eurodiputat, Jordi Sebastià, per l’important paper que ha jugat en aquest tema, acomplint així, com calia, la promesa que havia fet durant la campanya electoral de les europees, de treballar a Brusel.les i a Estrasburg en contra de l’aplicació d’aquesta perillosa tècnica del fracking a les nostres terres”.

El diputat de Compromís ha insistit en alertar “de les autèntiques intencions del PP, que pretén fer aprovar com siga l’ús d’aquesta tècnica, tan nefasta per a la població i per al medi ambient. Per més que en els ajuntaments i fins i tot en les autonomies afectades intente mantindre una actitud suposadament més comprensiva de les reivindicacions populars, el cert és que des de Madrid el govern de Rajoy intenta imposar al preu que siga el “tràgala” del fracking, lliurat com està als interessos de les grans empreses explotadores d’aquests recursos. Només la forta oposició de la ciutadania i la ferma pressió de les formacions contràries a aquest ús podran impedir la seua autorització final. I en aquesta lluita, com és lògic, des de Compromís estem clarament implicats en favor dels interessos col.lectius i en contra dels especuladors”.