Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat una bateria d’iniciatives per a evidenciar la deixadesa de funcions del Consell en el cas de RTVV i, també, denunciar l’escàndol que ha suposat el posicionament de l’advocat de RTVV per a donar la raó a l’imputat i ex directiu de l’empresa Juan Prefaci per poder cobrar 200.000 euros d’indemnització.

Morera ha demanat la compareixença urgent del vicepresident del Consell, José Ciscar, “perquè explique per què s’ha permès que Juan Prefaci, ex alt càrrec de l’ens imputat en cas de corrupció Gürtel, siga reconegut per la mateixa empresa com treballador ordinari i, per tant, ara pot optar a una indemnització molt superior a la què li corresponia, en un acció contrària a l’interés de RTVV i de la societat valenciana, que ha fet l’advocat de RTVV designat pel govern valencià, una cosa inaudita i molt difícil d’entendre”.

El portaveu de Compromís en el parlament valencià considera que el Consell, “té l’obligació moral i legal de donar explicacions, és molt preocupant tot el que està passant i exigim saber la veritat i que les actuacions contràries als interessos generals del poble valencià, com són en este cas, siguen perseguides pel govern valencià i siguen castigades per la justícia. Malauradament, el Consell de Fabra ni defensa ni fa valdre els nostres interessos”.

Morera ha explicat que la sentència emesa pel jutjat, “obri la porta a que uns altres alts càrrecs acomiadats, bé de RTVV o d’altres empreses públiques valencianes o institucions, puguen reclamar indemnitzacions que, per contracte, no els corresponen. S’ha produït un atac directe als interessos econòmics de les arques públiques valencianes per part d’un advocat que, des de l’any 2009, treballa en exclusiva per a RTVV, un càrrec que anava a deixar només finalitzara el mes de gener, segons hem sabut per la premsa”.

El síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista considera que l’acció de l’advocat de RTVV, “és totalment dolenta pels interessos públics i generals no pot restar impune i cal que es demanen responsabilitats legals i econòmiques per defensar a imputats i no l’interés de l’empresa pública que li paga la nòmina”.

Per tot això, Morera ha preguntat al Consell si tenia constància del posicionament de l’advocat de RTVV en el cas de la demanda presentada contra l’empresa per part de Juan Prefaci i, també, si considera el Consell que l’acció de l’advocat ha estat contrària als interessos que ha de defensar de RTVV.

El portaveu de Compromís demana al Consell que responga si pensa actuar contra la decisió de l’advocat i contra l’augment de la indemnització a Juan Prefaci, persona imputada pel cas Gürtel i a qui l’acció de l’advocat dóna 180.000 euros extra, atès que eixe posicionament pot obrir la portes a que uns altres alts càrrecs puguen demanar indemnitzacions que no els corresponen per contracte.

Segons ha reconegut Morera, “des de Compromís no anem a permetre que el PP pague favors als seus i que es dilapiden sense control els recursos públics. Ens sembla que el Consell i l’advocat que el Consell va designar en el seu dia per a defensar RTVV no ha actuat com advocat de l’empresa, sinó com a advocat del demandant i per això, també volem saber si el govern de Fabra pensa actuar d’ofici contra l’advocat de RTVV per actuar en contra dels interessos generals de RTVV i dels valencians i valencianes en particular”.