Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, considera que la reforma penal impulsada per PP i PSOE, “és una actuació que naix de les vísceres i no del cervell, és l’aplicació de la Llei de Talió però per a frenar l’amenaça del terrorisme jihadista no és útil amenaçar amb una cadena perpètua, seria molt més útil invertir més en recerca, en mitjans i en prevenció de l’expansió d’eixa ideologia terrorista en els barris marginals de Ceuta i Melilla on es recluten als futurs terroristes”.

Baldoví ha denunciat des de la tribuna d’oradors que el que es pretén fer, amb l’excusa de posar cèrcol al terrorisme, “és també tancar el cercle de les reformes legals aprovades per a perseguir la protesta, la llibertat d’expressió, de reunió i de manifestació, amb el fals pretext de defensar la democràcia, hui se’ns retallen i controlen drets constitucionals bàsics”.

En aquest sentit, Baldoví considera que l’acord aprovat pels partits majoritaris, “és un nyap legal en tota regla i ara els enemics de la llibertat d’expressió van a convertir en terroristes a tuiters, a ciberactivistes, a qualsevol ciutadà que proteste contra un desnonament, o que defense la sanitat i l’educació pública o que demane el tancament d’una central nuclear”.

El diputat de Compromís ha criticat “el fals pacte d’estat, l’esquizofrènia del PSOE per voler fer-se eixa foto signant alguna cosa que volen derogar. Els pactes d’estat es poden aconseguir entre tots i en temes més claus, però que són temes que el PP no vol i al PSOE li dóna absolutament igual. Si volen pactes d’estat, parlem d’educació pública, de dació en pagament, d’habitatges socials, d’ocupació, d’atendre als nostres malalts com mereixen, d’una reforma laboral que afavorisca l’ocupació i frene l’èxode de joves i la desesperació de milers de famílies. Eixe és el pacte d’estat que espera la ciutadania i no el paper presentat en el registre per Hernando i Hernando, que miren la curiositat, però ni en el cognom es distingeixen els grans partits”.

Baldoví ha conclòs la seua intervenció, acusant a PP i PSOE d’actuar com Fernando VII, qui va acabar abolint la constitució de 1812. “Vostès li han posat avui una cadena a la constitució. Vostès estan emmordassant avui a la democràcia”, ha postil·lat el parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista.