Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “m’agradaria comprovar quina seria la reacció dels consellers i dels alts càrrecs de l’administració autonòmica si fera dos mesos que no cobraven els sous. I bé, les persones dependents de les comarques de Castelló no han cobrat les subvencions que per llei se’ls deuen, corresponents als mesos de desembre i de gener, en total 1’4 milions d’euros, i ningú ni tan sols es digna donar-lo cap explicació”.

Pañella ha assegurat que “davant d’aquest fet, li he presentat al Consell una pregunta parlamentària per a saber quin són els motius del retard d’aquest pagament, quina és la data prevista per a pagar-los les quantitats que se’ls deuen i, ja posats, quines mesures pensa prendre l’actual govern autonòmic per a atendre a les 1.282 persones que no reben cap prestació ni atenció, malgrat acomplir tots els requisits legals. I restem a l’espera d’una resposta”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “fets com aquests retards injustificables evidencien quin és el calvari pel qual passen les persones dependents, després de mesos en llista d’espera, pendents de l’acceptació definitiva de la seua situació, per a després, una vegada l’han vista legalment reconeguda, patir novament aquests retards injustificats i injustificables, sentint-se a més abandonats per les autoritats que més cura haurien de tindre del seu benestar. I això, insistim, sense tindre en compte les 1.282 persones més que reuneixen tots els requisits per a veure reconeguda la seua dependència però que continuen sense percebre cap mena de subvenció. Tot plegat, senzillament miserable, en tots els sentits d’aquesta paraula”.