Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que l’estat de “stand by” en el qual es troba el president de la Generalitat, a l’espera de ser designat candidat del PP, és una situació “que demostra l’enfonsament del poder valencià del que es vanaven els dirigents valencians no fa molts anys. Com Fabra continua a l’espera per a ser designat candidat, també es manté a l’espera en la defensa dels interessos del poble valencià, la qual cosa ens desespera i, pitjor encara, ens perjudica seriosament a les valencianes i valencians”.

El portaveu de Compromís ha convidat a Fabra al fet que faça una reflexió: “És senzill, ha de decidir si vol exercir de president de la Generalitat o si vol ser candidat d’un partit. Ara mateix és president però no exerceix com a tal, exerceix com a candidat a candidat i eixa posició ens perjudica seriosament al benestar dels valencians i valencianes”.

Segons Morera, l’espera de Fabra ha provocat que els valencians i valencianes estiguem “castigats pel model de finançament d’Aznar, després pel de Zapatero i Rajoy ha sigut incapaç i no ha volgut fer un altre model de finançament en el qual no se’ns discrimine. Fins i tot la fundació d’Aznar en un estudi constata que la nostra autonomia és de les pitjors finançades i, malgrat açò, Rajoy i Montoro diuen que fins a 2016 no es parlarà d’eixe tema i ho fan amb l’autoritat que el PPCV va a estar callat, no va a protestar ni va a reivindicar el que ens pertany”.

També, el portaveu de Compromís ha recordat que l’espera de Fabra fa que els valencians i valencianes, “estiguem castigats pels Pressupostos Generals de l’Estat. Des de 2011, el nostre diputat Joan Baldoví ha presentat centenars d’esmenes als pressupostos per a obtenir un millor finançament i el PP, també amb els vots dels diputats i diputades del PPCV en el Congrés, han votat en contra i han rebutjat eixes millores que demanàvem. Els representants del PP estan totalment desautoritzats pels seus fets quan parlen d’inversió en el territori valencià perquè amb el govern de Rajoy ni s’han millorat les inversions ni s’ha treballat tampoc per millorar-les”.

Segons Morera, “les afirmacions que fem es poden contrastar amb dades reals, amb dades objectives, amb els resultats d’estudis i d’informes. Només amb el tema de la inversió per càpita en sanitat, veiem que estem per sota de la mitjana estatal d’1.254 euros per habitant. En el País Valencià la mitjana està en 1.192 euros per habitant i açò es tradueix en l’atenció que reben els pacients i la culpa d’això no es pot adjudicar a ens estranys o inexistents, la culpa és dels qui gestionen, dels qui decideixen i dels qui no inverteixen en els serveis públics de la nostra terra o ens deixen a la cua en inversions territorialtizades per a no millorar l’atenció a la nostra ciutadania”.