Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “és lamentable la desídia del Consell a l’hora de reclamar davant el Govern central una modificació de la Llei d’Hisendes Locals que permeta computar les places hoteleres en la declaració dels municipis turístics, per a que així municipis com Benidorm puguen aconseguir esta distinció”.

 

Mollà ha realitzat estes declaracions després de formular ahir en el ple de Les Corts una pregunta oral al conseller d’Economia, Indústria i Turisme, Máximo Buch, en la que demandava saber quins tràmits havia realitzat el Govern valencià davant el Ministeri d’Hisenda per aconseguir este canvi normatiu.

 

En este sentit, la diputada de Compromís ha explicat que “el conseller de Turisme es va limitar a indicar que en la resolució del Debat de Política General, proposada per Compromís i aprovada per unanimitat en Les Corts en el mes de setembre, s’instava a la Càmera autonòmica a realitzar este tràmit i que desconeixia si s’havia realitzat”.

 

Segons Mireia Mollà, “es tracta d’una actitud lamentable, ja que amb esta resposta el Consell demostra no estar realitzant cap esforç per aconseguir que este canvi, que ha estat negat tant pel PP com el PSOE mentre han format part del Govern central, s’arribe a fer realitat”.

 

“Cal recordar que el fet que Benidorm no compte amb esta distinció suposa que cada any perd vora un milió d’euros i, per tant, no és només qüestió d’un títol, sinó d’un benefici que compensaria l’aportació que este municipi realitza a l’Estat i que podria ser destinat a millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes de Benidorm”, ha destacat.

 

En este sentit, la diputada ha assegurat que “mentre el Govern segueix mirant cap a un altre costat, des de Compromís seguirem realitzant les reclamacions oportunes per aconseguir que este canvi en la Llei d’Hisendes Locals puga ser una realitat el més prompte possible”.