Bota al contingut principal

 

  • Ponce: “Des dels estaments públics s’han de realitzar totes les accions necessàries per mantenir l’activitat i els llocs de treballs”.
  • Compromís plantejarà a la resta de grups parlamentaris una declaració institucional perquè el Ple de Les Corts es posicione contra el tancament.

 

 

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Juan Ponce, acompanyat pel regidors de Compromís a Sagunt, Quico Fernández, Teresa Garcia i Albert Llueca s’han reunit este matí a la capital del Camp de Morvedre amb els representants dels treballadors de la planta de fabricació de components de l’automòbil Bosal, per a mostrar-los els seu suport després de què la multinacional haja decidit tancar la fàbrica de Sagunt, la qual cosa suposarà l’acomiadament dels seus 222 treballadors.

 

Ponce ha traslladat als representants dels treballadors de Bosal la intenció de Compromís de negociar amb la resta de grups parlamentaris del parlament valencià una declaració institucional per a què el Ple de Les Corts es posicione contra el tancament de la planta de Bosal, pel manteniment dels llocs de treball i perquè es trobe una eixida per a una planta que és viable econòmicament.

 

Des de Compromís s’ha recordat que Bosal es va instal·lar a Sagunt aprofitant les ajudes per a la reconversió de la comarca després del tancament dels Alts Forns. I a més, esta multinacional ha rebut nombroses ajudes públiques per a les diverses plantes que té en l’Estat Espanyol, tot i que cap d’elles ha anat a parar a la planta de Sagunt.

 

Tot i la viabilitat de la planta, des de la direcció d’ésta s’ha anat deixant paulatinament sense actius i sense producció, per després presentar un concurs de creditors, en el que ha semblat més aviat una maniobra premeditada per aconseguir l’extinció col·lectiva de tots els contractes, utilitzant les subvencions obteses per desmantellar la planta de Sagunt en lloc d’assegurar el manteniment de la producció i els llocs de treball. Una sospita reforçada pel posicionament de la pròpia Conselleria d’Economia, des de la que s’ha assegurat que no hi han motius reals per al tancament i que des de l’empresa no s’està actuant de bona fe.

 

Ponce ha assenyalat que “des de les institucions públiques no es pot consentir que els diners destinats a mantenir l’estabilitat de les empreses es destinen a fins que suposen just el contrari. I molt menys a aprofundir en el desequilibri territorial de l’Estat en matèria d’Indústria o en qualsevol altra de la que les valencianes i els valencians en sabem molt. Tampoc es poden tolerar processos d’extinció d’empreses injustificats i que no fan altra cosa que generar més patiment a les famílies. Des dels estaments públics s’han de realitzar totes les accions necessàries per revertir l’actual situació i mantenir l’activitat i els seus llocs de treballs a la planta de Bosal a Sagunt”.