Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, s’ha pronunciat hui, en declaracions als mitjans de comunicació, sobre la inhibició del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en favor de l’Audiència Nacional per jutjar als processats en la peça 5 del cas Gürtel, relativa a contractacions entre el Consell i les empreses de la trama.

Oltra ha afirmat que “aquesta inhibició és una bomba de rellotgeria amb un llacet que li envia el TSJCV al president del Govern i del PP, Mariano Rajoy. Estic convençuda que és una notícia que a Rajoy no li agradarà perquè el problema del finançament irregular del PP és sistèmic esguita la cúpula del PP valencià, però també apunta a la cúpula del PP a tota Espanya”.

“Ara la llibreta de Bárcenas i el finançament il·legal del PP de la Comunitat Valenciana estaran en la mateixa causa perquè són el mateix. No estem davant el cas Bárcenas, sinó del cas PP, el problema del finançament il·legal del PP és un problema sistèmic”.

Per a Oltra, “aquesta causa investiga com s’ha finançat de manera presumptament il·legal el PP a costa de canviar favors i diners negres per adjudicacions públiques i com s’han perpetuat en el govern fent trampes”.