Bota al contingut principal

 

  • La coalició vol igualtat d’oportunitats i proposa que qui vulga fer oposicions ho faça amb l’actual sistema d’ingrés, sense privilegis ni reserves.

El grup parlamentari Compromís ha mostrat hui el seu rebuig a la Proposició de llei registrada pel grup parlamentari Popular a les Corts Valencianes el passat dilluns perquè els ajuntaments establisquen una quota de reserva de places per a l’accés restringit de militars professionals en els cossos de Policia Local.

 

Segons denuncia Compromís en el Ministeri de Defensa tenen un greu problema amb el contingent de tropa i marineria que ha culminat el temps màxim de prestació de servei per esgotar el màxim d’edat fixat en 45 anys. Un problema que el PP, lluny de buscar solucions dins de l’exèrcit, estan obligant als seus governs afins, com el Valencià, a modificar les seues Lleis de Coordinació de Policies Locals perquè els reserven un tant per cent de llocs a ocupar en les plantilles de policia local.

 

Des de Compromís s’aposta per una Policia Local desmilitaritzada, fet que s’havia aconseguit amb la normativa elaborada en les últimes dècades. Extrem que el PP vol vulnerar amb la reserva de places per a excedents militars, fet que implicaria una involució, així com laminaria greument les expectatives d’ingrés i promoció de molts joves valencians que estan preparant-se per poder accedir al cos de Policia Local. Tant els que estan en situació d’interins, com de nou accés.

 

Segons el Síndic de Compromís, Enric Morera, “el PP i el president Rajoy han de buscar altres solucions alternatives a aquest personal excedent de l’exèrcit, sense menyscabar el rejoveniment de les plantilles de Policia Local, ni desvirtuant el seu caràcter civil i molt menys, introduint reserves en les convocatòries que suposen un privilegi injustificat i ja superat en ple segle XXI”.

 

A més, des de la Coalició es denuncia que aquesta proposta que ha presentat el Grup Popular a les Corts Valencianes “in extremis” al final de la legislatura amb la intenció de modificar la Llei de Coordinació de les Policies Locals, no té el consens i del suport de els professionals de la seguretat valenciana municipal, ja que el conseller ni ha convocat la Comissió de Coordinació, ni ha requerit els informes de la Comissió Tècnica, ni ha fet cap consulta amb els agents socials per abordar aquesta modificació legislativa que ens retrotrau a èpoques pre democràtiques.

 

Per a Compromís, els cossos de Policia Local valencians no poden ser un calador de personal excedent de l’exèrcit i molt menys es pot legislar una discriminació en l’accés al cos per raó de la seua procedència.

 

Per això, Morera apunta que Compromís no donarà suport a aquesta proposta de modificació de la Llei de Coordinació de les Policies Locals Valenciana, i que en cas de prosperar, serà una de les normes a derogar.