Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha celebrant hui en Les Corts una jornada formativa amb candidats i candidates de la coalició per a les pròximes eleccions autonòmiques de les tres circumscripcions, Castelló, València i Alacant.

 

L’objectiu d’esta jornada ha sigut que els que poden ser futurs diputats i diputades coneguen el funcionament del Parlament Valencià. Des de Compromís es vol que quan els candidats s’incorporen com a diputats en la pròxima legislatura tinguen ja un coneixement i una aproximació sobre com funciona esta institució, quins són els drets i les obligacions dels parlamentaris i quin és el treball que els diputats desenvolupen a Les Corts.

 

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís i candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, “molts dels candidats i candidates de Compromís són noves incorporacions i volíem que vingueren a Les Corts i conegueren la seua manera de funcionar. Els diputats els hem explicat, entre altres qüestions, com s’articula la labor parlamentària, quines són les iniciatives que podem presentar, com funcionen les comissions, els plens, etc…”.

 

“Som el grup parlamentari que més iniciatives per diputat ha presentat en esta legislatura i volem traslladar la idea als nostres candidats de què eixe nivell d’exel·lència en el treball i d’esforç s’ha de mantindré en la següent legislatura”.

 

Per a Oltra “el fet de què els nostres candidats coneguen d’avant mà com funcionen Les Corts i vagen familiaritzant-se en la que serà la seua labor com a parlamentaris és important. Creguem que els serà valuós arribar a la institució després de les eleccions del 24 de maig amb un coneixement previ i no partint des de zero, ja que la legislatura que ve ens espera un temps de canvi en què s’exigirà de nosaltres el millor que puguem donar”.

 

Els diputats i diputades de Compromís han guiat també els candidats en una visita per les diferents instal·lacions del parlament valencià. Així mateix als candidats se’ls ha entregat un dossier amb informació parlamentària, exemples d’iniciatives presentades, estadístiques sobre treball parlamentari dels diferents grups i extractes d’allò més important del Reglament de Les Corts.