Bota al contingut principal

Compromís denuncia que la Conselleria d’Educació ha retallat en 47.000 euros les ajudes al transport universitari.

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui una retallada del 9% en les ajudes al transport universitari que convoca anualment la Generalitat per a oferir descomptes als estudiants que residisquen en municipis situats a una distància d’entre 20 i 90 kilòmetres del seu centre universitari.

En la convocatòria per al curs 2013-2014 es van subvencionar 139 rutes amb un pressupost de 520.000 euros, mentres que en la convocatòria d’enguany, publicada hui en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, aquesta quantia s’ha vist retallada deixant-la en 473.000 euros.

“Des de Compromís defensem que totes les persones han de tindre dret a poder estudiar en la universitat, siguen del poble que siguen, i vinguen de la família que vinguen. Queda clar, novament, que el govern popular no defensa este dret sinó que considera la universitat com un privilegi que hauria d’estar reservat únicament a les persones amb més recursos” ha conclòs Ferri.

Per al diputat Fran Ferri, “estem davant d’un nou atac de la consellera Català als i les estudiants de les universitats valencianes. Milers d’estudiants de totes les comarques del nostre país acudeixen a estudiar a centres universitaris situats fora de la seua localitat i necessiten ajudes i descomptes per a poder fer front a la necessitat de mobilitat. Potser la consellera no és conscient de la situació en que es troba la joventut valenciana i les seues famílies, o directament, esta situació no li importa el més mínim”.