Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, i el candidat de la coalició a l’alcaldia de Mislata, Javier Gil Marín, ha mantingut este matí en Les Corts una reunió amb la plataforma ciutadana “Pacte per la Sanitat de Mislata”. Este encontre ha culminat amb la firma d’un acord entre esta plataforma, representada per Julián Martínez, i Compromís pel qual la coalició es compromet a incorporar en el seu projecte sanitari autonòmic les reivindicacions sobre el funcionament de l’antic Hospital Militar Vázquez Bernabéu, amb l’adaptació plena d’este centre hospitalari a la planificació que s’ha de realitzar des de la Conselleria de Sanitat, per a una millor prestació dels serveis sanitaris compromesos.

La plataforma”Pacte per la Sanitat de Mislata” i Compromís coincideixen en la denúncia sobre els incompliments del govern del PP sobre l’antic Hospital Militar. La Generalitat Valenciana va decidir a l’agost de 2009 integrar-lo en l’àrea de salut corresponent al nou Hospital de Manises, centre de gestió privada, quedant així a la disposició de l’empresa la infraestructura i recursos de l’Hospital Vázquez Bernabéu. Des d’eixe moment, es produeix el gradual desmantellament dels serveis de l’hospital, l’incompliment dels acords signats amb les entitats veïnals de Mislata, l’abandó de les dependències hospitalàries i retallades progressives en el personal sanitari i metge; arribant-se a l’extrem de no comptar amb personal de seguretat per a la vigilància de les instal·lacions de l’hospital i d’assistir a la població un sol metge de medicina familiar per a atendre les urgències de l’hospital i visites domiciliàries.

L’acord signat hui per Mónica Oltra i Javier Gil Marín compromet a treballar perquè l’antic Hospital Militar Vázquez Bernabeu siga destinat a infraestructura sanitària plenament operativa aprofitant tot el seu potencial per a millorar el servei sanitari de la zona. Així mateix s’adaptaran al nou mapa sanitari a confeccionar que actualitze necessitats, població i infraestructures els acords en el seu moment signats i no complits.