Bota al contingut principal

La diputada i cap de llista autonòmica de Compromís per la província d’Alacant, Mireia Mollà, ha considerat fonamental que les persones depenents tinguen els seus drets garantits a la Comunitat Valenciana, i ha assegurat que el pròxim govern de la Generalitat, amb Compromís al capdavant, donarà prioritat a les situacions d’emergència social que afecten als col·lectius més vulnerables i eliminarà l’anomenat ‘tasazo’.

Amb motiu de la reunió mantinguda aquest dimecres amb els representants de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència d’Alacant, en la qual també han participat el candidat a l’alcaldia d’Alacant Natxo Bellido i altres membres de la candidatura municipal, Mireia Mollà ha analitzat la situació de desprotecció en la qual es troba aquest col·lectiu a causa de la política de retallades duta a terme per l’actual govern de la Generalitat.

   “El PP ha establit un sistema pel qual al ciutadà li diu: si tinc diners permet que tingues un dret, però si no tinc diners, a tu no t’explique.
Nosaltres volem donar-li la volta a aqueixa situació, perquè primer són els drets de les persones i després cercar els diners per a pagar-ho”. “El dret,–
ha afegit–, estarà per sobre de qualsevol qüestió, i l’obligació del governant serà garantir aqueixos drets”.

   Per açò, Mollà ha avançat que Compromís modificarà a curt termini la trucada taxa del copago per a tots els usuaris dels centres de dia, ocupacionals i residencials, i escometrà a mitjà i llarg termini mesurades de major importància per al desenvolupament de la Llei de la Dependència “dins del marc de l’anomenada economia social”que, segons ha subratllat la diputada, “ha de ser un dels pilars de la reactivació económica”.

Per la seua banda, el president de la Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència, Jaume Martorell, ha recordat la necessitat que la Conselleria de Benestar Social es pose al dia en el pagament de les prestacions socials, i que elimine les traves que diàriament troba aquest col·lectiu per a poder comunicar-se amb l’administració i per a poder accedir als drets que tenen reconeguts.

En aquesta línia, un altre dels integrants de la Plataforma Miquel Martorell, entre altres reivindicacions, ha indicat la necessitat que en un futur l’Ajuntament d’Alacant creu la figura de l’anomenat Consell de Discapacitat i Dependència, així com que la Generalitat agilite els tràmits actuals per a la revisió dels graus de discapacitat.

Mireia Mollà ha pres nota d’aquests suggeriments i ha ressaltat que per a Compromís “és imprescindible que funcionen aquest tipus d’òrgans de diàleg perquè, d’una banda, durant el govern del PP hem patit una espècie de segrest en aquest sentit, i per una altra, creiem que aquests espais han de ser un lloc per a la coresponsabilitat en la presa de decisions”.

Natxo Bellido ha explicat que Compromís proposa un pla de ciutat que “per a tenir èxit, ha de tenir la complicitat dels col·lectius socials”, i açò serà possible gràcies a la participació ciutadana que, segons ha indicat, ha de “ser fàcil i útil”.