Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha criticat l’adulteració que ha fet el PP de la ILP ciutadana per a reobrir un servei de radiotelevisió pública valenciana. Segons Morera, “el que han fet els populars en el parlament és, clarament, una acció de filibusterisme polític, han demostrat que no volen reobrir RTVV i nosaltres sí que ho farem i ho farem el 9 d’Octubre d’enguany, després de configurar el canvi polític i unes noves majories parlamentàries”.

Morera ha recordat que el tancament de RTVV, “es va produir de manera unilateral, deixant-nos orfes d’una radiotelevisió en la nostra llengua, sent l’únic lloc d’Europa amb llengua pròpia que no té un servei d’eixes característiques i fins i tot Ceuta o Melilla tenen les seues radiotelevisions, però les valencianes i els valencians no i ara paguem un gran cost econòmic, comunicatiu i social per culpa de la negligència d’un Consell que improvisa”.

El síndic de Compromís ha assegurat al debat parlamentari que no es pot permetre, “el gran cost social que ha provocat la decisió d’Alberto Fabra, el gran cost dels llocs de treball que s’han perdut, perquè han preferit pagar per acomiadar a la gent que no pagar perquè treballen i ara, el servei públic que donava RTVV, el trobem a faltar. També, el sector audiovisual valencià ha quedat tocat de mort perquè així ho ha decidit el PP”.

Des de Compromís han retret al PP que l’argument de que es tancava RTVV per a fer escoles o hospitals, “s’ha demostrat que és mentida i a més, la decisió de liquidar ha fet que els bancs que han participat en l’ampliació de capital de RTVV s’han llançat de seguida contra el Consell per a reclamar tots els milions que han posat, volen cobrar els avals i com el Consell no pot pagar, no es pot liquidar. Per això, amb noves majories, amb consens, és possible que RTVV torne molt prompte, i tornarà amb consens, tornarà amb una plantilla adequada i pactada amb els sindicats i tornarà comptant amb els bons professionals que tenim”.

Morera ha recordat que el PPCV, “passarà a la història tristament com el partit que va matar un instrument creat per estar al servei de l’economia, de la societat, de la informació, de la llengua. Per això, el 9 d’Octubre tornarà RTVV perquè anem a prendre les mesures jurídiques i econòmiques per recuperar allò que el PP ha volgut liquidar i nosaltres anem a evitar que eixa liquidació es consume, anem a portar un canvi a favor del valencià, a favor del nostre audiovisual, a favor de l’economia productiva i a favor de la vertebració del nostre territori”.

El síndic de Compromís ha acusat al PP d’actuar “en contra dels promotors de la ILP i per això és intolerable tot el que proposa el PP. Nosaltres hem parlat i estem parlant amb la societat civil valenciana i tenim un full de ruta per a recuperar RTVV, una radiotelevisió que és viable amb 70 milions d’euros a l’any i una plantilla ajustada. El que no és ajustat és el saqueig que ha permés el PP al llarg d’estos anys, un saqueig que ha fet que es gastaren més de 100 milions a l’any fora de pressupost i això ara està en mans dels tribunals, on esperem que facen pagar als culpables tot el que ens han furtat a les valencianes i els valencians”.

Morera ha insistit que la recuperació de RTVV passa per l’aprovació d’un contracte programa, un conveni amb el sector audiovisual valencià i la recaptació mitjançant la publicitat que s’emetrà en els diferents canals de la radiotelevisió.