Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha reclamat hui la celebració de debats plurals entre els candidats per a les pròximes eleccions autonòmiques.

Segons ha assenyalat Oltra “sembla que Puig i Fabra han pactat celebrar debats a dos per blindar el bipartidisme i disminuir la democràcia. PP i PSPV se senten amenaçats, són conscients que estan de davallada en les enquestes i tant Puig com Fabra han decidit fer-se un debat per a ells assoles, estan més còmodes parlant només des del bipartidisme i no des d’una democràcia plural que és el que la ciutadania està demandant”.

“Els debats electorals ha de ser públics i plurals i han de respondre a les espectatives reals i les enquestes que, en este moment, donen entrada al multipartidisme en Les Corts Valencianes i ofereixen uns resultats molt igualats. En un debat entre Fabra i Puig es deixa fora a gran part del vot de la ciutadania i als partits que els representen i tenen altra manera de vore la política, fora del bipartidisme tradicional”.

Compromís demana que es celebren debats plurals amb les forces polítiques de Les Corts Valencianes i les que siguen representatives del que la gent pensa i la gent vol votar, representatives de la intenció de vot que hi ha en este moment.

“Reclamem un debat públic en Televisió Espanyola amb desconnexió per al nostre territori en horari de màxima audiència com és va fer a les passades eleccions andaluses. Volem el mateix tracte per a la nostra comunitat autònoma que ha tingut Andalusia per part de RTVE, no volem ser més que ningú però tampoc menys.”

“Volem un debat pluripartidista, amb un format que tinga en compte el conjunt de la democràcia i no un debat trucat a dos en què el bipartidisme se senta còmode perquè en realitat no tenen moltes diferències què mostrar”, ha conclòs Oltra.