Bota al contingut principal
  • Compromís exigeix que s’investigue el saqueig en l’Institut Tecnològic de la Construcció i la gestió d’ajudes europees, i es pose en valor el seu futur en la reconversió del model productiu.

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha criticat hui la política cap al sector de la innovació seguida pel Partit Popular durant els seus anys de govern, que ha derivat en “l’acomiadament de centenars d’investigadors i inclús en la fallida d’algun Institut Tecnològic com el de la Construcció (Aidico) que actualment es troba en concurs de creditors”.

Ferri ha senyalat que Aidico pot ser “l’exemple més clar de la nefasta gestió del Partit Popular en este àmbit” ja que trobem el “saqueig sistemàtic durant l’època de creixement econòmic, un nul interès per part del govern de Fabra d’investigar i buscar responsables per eixa gestió, i finalment, una situació de fallida que acaben pagant els treballadors amb una total incertesa sobre el seu futur. Veiem al Consell més interessat en controlar el procés de venda dels bens de l’Institut que en investigar el que ha passat mentres ells formaven part dels òrgans de direcció”.

“Des de Compromís hem rebut denúncies sobre la gestió que ha realitzat Aidico dels fons provinents de projectes europeus dels quals era coordinador. Trobem molt preocupant que els gestors d’Aidico encara no hagen transferit els fons als seus socis d’arreu d’Europa generant una situació que perjudica greument la imatge internacional del nostre sistema d’innovació. Exigim que s’investigue i solucione esta situació el més ràpidament possible”.

Segons Ferri, “el paper de la innovació continua sent fonamental per al futur de la nostra economia, especialment en sectors com la construcció que necessiten una reconversió orientada a la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida. Per a això necessitem uns Instituts Tecnològics que posen en valor el treball dels seus investigadors, i que compten amb els mitjans necessaris per a generar un impacte positiu en el benestar de la societat valenciana”.