Bota al contingut principal

 

Vicent Marzà: “Impulsarem una Llei Valenciana d’Educació per reconstruir un model educatiu valencià públic, modern, innovador, amb professionals respectats, arrelat al seu entorn social, amb un model lingüístic de futur i que garantisca la igualtat d’oportunitats per totes les persones”.

 

La candidata a la presidència de la Generalitat per Compromís, Mónica Oltra, juntament amb el cap de llista per les comarques de Castelló, Vicent Marzà, i el candidat a l’alcaldia de Castelló, Enric Nomdedéu, han presentat hui en una roda de premsa en la capital de La Plana, les línies mestres en matèria educativa de la coalició per les properes eleccions del 24 de maig.

 

Per Mónica Oltra, “un poble sense un sistema educatiu potent és un poble sense futur. Volem un model per educar persones lliures i crítiques. I eixe model és l’educació pública. Un educació pública de qualitat és el fonament d’una societat justa i moderna i és el primer pas cap a la igualtat d’oportunitats. Per esta raó Compromís té al centre del seu programa de transformació social l’educació en el seu sentit més ampli, perquè és un motor de canvi i d’igualtat”.

 

Per a la candidata a la presidència, “enfront del nostre model d’escola pública garant de drets i oportunitats, hi ha el model de Wert/Catalá que dificulta cada dia més acabar amb les diferències socials. Un sistema que posa l’èmfasi en què caiga més gent pel camí, és una desgràcia per la nostra societat. No podem seguir pagant l’educació privada d’uns pocs amb diners de tots mentre retallem en educació pública. Les societats que més inverteixen en educació pública són les que tenen més èxit econòmic i social perquè l’escola pública ens porta a l’excel·lència”.

 

Al seu torn, Vicent Marzà ha explicat “la dificultat que suposa reconstruir l’educació pública després d’anys de menyspreu i atacs per part dels Consells i ajuntaments del PP. El seu model és deixar caure l’ensenyament públic, intimidar els seus professionals i en últim terme castigar les famílies, tot per beneficiar un model que prima la privada en detriment de la pública, la de tots”.

 

Per fer front a esta situació “d’emergència social i educativa”, Marzà ha anunciat “l’impuls d’una Llei Valenciana d’Educació basada en quatre eixos principals: innovació i qualitat educativa, la cohesió social i l’arrelament a l’entorn de l’educació, nova governança pública basada en l’opinió dels professionals de l’educació i experts en la matèria, i un model plurilingüe d’èxit demostrat basat en l’aprenentatge del valencià”. Marzà ha fet èmfasi en “la necessitat de consens entre professionals i experts per tindre una llei ben feta que responga les necessitats socials, enfront d’una política del PP basada en els privilegis d’uns pocs enfront dels drets de tothom”.

 

Castelló, ciutat educadora

 

El candidat a l’alcaldia de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat que Compromís aposta per avançar cap a una “ciutat educadora com a part fonamental del Castelló que volem, una ciutat per a les persones, les seues oportunitats i benestar”. En este sentit, Nomdedéu ha anunciat una taula de debat amb l’expert en polítiques públiques i educació Joan Subirats el proper dimarts 14 a les 18.30 a la Llotja del Cànem de Castelló.