Bota al contingut principal

Els candidats de Compromís a les alcaldies d’Alacant i Elx, Natxo Bellido i Mireia Mollà, respectivament, han apostat per impulsar la cooperació entre ambdós municipis per “convertir l’eix Elx-Alacant en motor d’exida de la crisi en tot el País Valencià”.

En una roda de premsa conjunta oferta aquest divendres, Mireia Mollà ha recordat que “amb les alcaldesses del PP a Elx, Mercedes Alonso, i Sonia Castedo a Alacant no hi ha hagut una acció positiva, real, efectiva perquè aquest eix Elx-Alacant funcionés i estigués a disposició de les ciutats d’Alacant i Elx i de tot el país com a motor per eixir de la crisi social i econòmica”.

Respecte d’això, ha lamentat també que “normalment la política funcione més des de la confrontació, perquè sembla que siga bastant més vendible, quan el que s’hauria de fer és motivar, educar, col·laborar i fer als ciutadans partícips, que es creguen aquesta col·laboració i que s’entenguen des de tots els mons”.

Per la seua banda, Natxo Bellido ha apuntat que “el que ha passat entre les ciutats d’Alacant i Elx durant tots aquests anys ha estat un cúmul d’oportunitats de tota mena perdudes, perquè totes dues ciutats han viscut de costat. Creiem que això ha de canviar, i aquesta és la voluntat que escenifiquem, avui aquí, els que candidats d’Alacant i Elx”.

A més, ha afegit Bellido, “sabem que el centralisme de València en el territori només podrà ser esmorteït des dels territoris del sud si nosaltres som capaços de cooperar entre Alacant i Elx i de fer aquest contrapès per equilibrar el nostre territori”.

COMISSIÓ PERMANENT

Els programes electorals de les candidatures de Compromís a Alacant i Elx precisament han donat protagonisme a aquesta línia de cooperació com a valor fonamental en política, i per això inclouen entre les seues propostes la creació d’una comissió permanent per coordinar aquesta línia de col·laboració.

Aquest nou òrgan tindria la missió d’abordar les qüestions que afecten l’àmbit municipal d’Alacant i Elx, i a més serviria com a motor de reivindicació davant la resta de les administracions sobre les necessitats de l’àrea metropolitana, en qüestions fonamentals d’interès comú com ara l’Aeroport, el port, el recinte firal d’IFA.

“Parlem de millorar les comunicacions entre les dues ciutats, de cooperar en turisme cultural, de fer també una trobada anual d’innovació tecnològica, amb jurats de les dues ciutats que puguen valorar projectes en ambdós municipis i la innovació”, ha detallat Bellido.

En concret, ha afegit el candidat a l’Alcaldia d’Alacant, “hi ha qüestions que segurament si els Ajuntaments d’Alacant i Elx van de la mà i cooperen, podran fer economia d’escala i estalviar en despeses fixes de l’ajuntament”.

“Volem que siga una taula de diàleg permanent, que hi haja instruments per dialogar sobre la realitat de les ciutats, amb una mirada metropolitana, en la qual veure si tenim problemes i solucions comunes i també articular estratègies territorials que ens puguen venir bé”, ha conclòs.