Bota al contingut principal

La cap de llista autonòmica de Compromís per Alacant, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “el canvi de model que Compromís vol posar en marxa implica de manera necessària i urgent el desenvolupament de polítiques urbanístiques responsables i sostenibles amb l’entorn, front el model d’especulació i depredació del territori realitzat pel PP al llarg d’estos anys”.

 

Mollà ha realitzat estes declaracions després d’assistir ahir a la presentació de la candidatura de Compromís per Altea. La cap de llista autonòmica ha assenyalat que “precisament este municipi governat pel PP i Cipal és un exemple del model d’urbanisme agressiu i caduc amb projectes com el PAI dels Ponts de l’Algar que finalment ha estat tombat per la justícia per la denúncia dels regidors de Compromís”.

 

“En este sentit, casos com el d’Altea i d’altre municipis de la Marina Baixa, fan molt necessari posar fi a la proliferació de projectes urbanístics insostenibles que hipotequen el futur del patrimoni i del territori”, ha destacat Mireia Mollà.

 

La cap de llista per Alacant ha afegit que“Compromís, des del pròxim Govern valencià que es conformarà després de les eleccions del 24 de maig, treballarà per assegurar que el sòl es desenvolupe allà on faça falta i no on a l’urbanitzador li vinga bé i per solucionar les erràtiques polítiques urbanístiques d’estos anys, aspectes que no recull la llei urbanística valenciana”.  

 

“Cal protegir les tipologies de sòl d’alt valor ecològic o paisatgístic, impedir els projectes urbanístics elaborats fora del PGOU que modifiquen la planificació estructural del municipi, limitar amb condicionants estrictes els projectes urbanístics que no es justifiquen en base a les demandes realistes d’accés a lhabitatge i també garantir el dret d’accés als expedients i l’ús de termes intel·ligibles, a més de donar audiència als col·lectius veïnals”, ha proposat Mireia Mollà.