Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha recordar hui la Proposició No de Llei de Compromís que ella mateix va defendre en el Ple de Les Corts el 20 de març de 2013 en què la coalició plantejava què cap persona acollida a l’amnistia fiscal puga ser escollida per a cap càrrec públic de designació directa (eleccions) ni indirecta (per decisió del govern o de ministres o consellers).

Segons ha assenyalat Oltra “el PP votà en contra d’eixa iniciativa i per tant fou rebutjada. No seria perquè volien indultar preventivament a gent com Rato, com ara estem coneixent? Quants càrrecs públics en actiu del PP es troben en la mateixa situació que Rato i es va acollir a l’amnistia fiscal? Quants empresaris amics del PP vinculats a trames de corrupció han sigut indultats per esta amnistia?”.

Qui s’acull a l’amnistia fiscal, a més, no pot ser perseguit per delicte fiscal perquè, com ha sigut amnistiat, l’AEAT no pot certificar el deute que s’ha contragut i, per tant, sense el certificat de frau de l’agència tributària es dificulta la prova del delicte fiscal. Però que no puga certificar-se no vol dir que no haja existit i que, probablement, eixe frau siga la punta de l’iceberg de fraus o delictes majors, com ara està sabent-se en el cas de Rodrigo Rato i de qui sap quanta gent més en el futur”

Per a Oltra “el PP hauria tingut una oportunitat d’or d’anticipar-se a tot el que està passant amb Rodrigo Rato votant la nostra Proposició No de Llei i no ho va fer perquè, en el fons, volia protegir, indultar preventivament als seus”.

La intervenció de Mónica Oltra de març de 2013, premonitòria, parla de coses que hui mateix, en temps real, han passat amb el cas de Rato.

https://www.youtube.com/watch?v=YoShZE9YOEI