Bota al contingut principal
  • La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat presenta el pla de reindustrialització de l’economia.

La candidata de Compromís a la presidència, Mónica Oltra, ha presentat este matí en un míting a Elda les mesures de Compromís per a la reindustrialització de l’economia valenciana.

Segons ha assenyalat Oltra la Generalitat ha de liderar una estratègia que, en col·laboració amb les empreses, els agents socials i la resta d’administracions, garantisca el futur i la viabilitat dels sectors tradicionals de l’economia valenciana des de la innovació tecnològica i la investigació científica.

Per a la candidata de Compromís “necessitem reinventar la nostra indústria, no volem ser els cambrers d’Europa. Volem tindre indústria perquè un país sense indústria no pot eixir endavant”.

Nosaltres volem un país de primera on les indústries a través de la innovació i les noves tecnologies puguen transformar-se en empreses punteres amb salaris dignes. Per què això és del que es tracta també, de què la competitivitat, eixa que tant nomenen alguns, no vaja en funció de baixos salaris sinó que vaja en funció d’una millora logística”, ha afegit Oltra.

Les mesures de reindustrialització que proposa Compromís passen per l’adhesió a l’objectiu Europa2020 que marca que el 20% del PIB ha de ser industrial, actualment al territori valencià només el 13% del PIB correspon al sector industrial.

Oltra ha destacat com una de les principals problemàtiques a solucionar la falta d’accès al finançament de les empreses, per això proposa la creació d’un banc públic a partir de l’IVF i el foment de les cooperatives de crèdit ètiques i responsables. Altres mesures en este sentit que contempla el pla de Compromís són posar a disposició de les xicotetes i mitjanes empreses, a través d’un Fòrum de Coordinació Financera, préstecs participatius entre les diferents entitats financeres privades i institucions i organismes públics. Així com facilitar l’obtenció de microcrèdits amb clàusula de segona oportunitat per a les noves iniciatives empresarials.

Altres mesures són l’acompanyament per l’exportació i l’adquisició d’innovacions per a les empreses en el seu sector productiu, fomentar la internacionalització garantint l’autonomia de l’IVEX (IVACE-Internacional) donant especial suport a l’exportació de la producció de les xicotetes i mitjanes empreses valencianes i a la relocalització productiva en territori valencià.

Així mateix Compromís proposa orientar la xarxa d’Instituts Tecnològics al seu propòsit original de donar suport al teixit industrial a través d’activitats d’investigació, desenvolupament i innovació, la transformació ecològica de l’economia, la reducció de residus, l’estalvi energètic, l’impuls de programes de formació i la reducció del temps empleat per les empreses en la realització de tràmits burocràtics.

Entre les mesures de reindustrialització que ha presentat Oltra hui també és troba incentivar la cooperació entre diferents empreses d’un mateix sector per a aconseguir una major dimensió del teixit productiu valencià que permeta augmentar la productivitat, crear ocupació de qualitat i reduir costos de les empreses.