Bota al contingut principal

La cap de llista autonòmica de Compromís per la circumscripció d’Alacant, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “el model que defensem és el de l’escola pública perquè és la base d’una societat justa i la garant d’una societat amb igualtat d’oportunitats i, en este sentit, anem a posar en marxa polítiques destinades a reconstruir un model educatiu valencià públic”.

 

Mollà ha realitzat estes declaracions després de visitar la Trobada d’Escoles en Valencià que s’ha celebrat hui a Xaló. A més de Mollà, han estat presents en la visita el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, i el número dos de la candidatura per la circumscripció d’Alacant, Rafa Climent.

 

La cap de llista de Compromís ha assenyalat que“cal reconstruir l’educació pública després d’estos anys de govern autonòmic del PP de desmantellament de la xarxa pública, de manca d’inversions en infraestructures i de retallades en beques i en les plantilles de professorat”.

 

“Davant el model de María José Català, al govern valencià, i José Ignacio Wert al govern estatal que agreuja les diferències socials, en Compromís anem a construir un  model que assegure els drets i oportunitats de totes les persones per igual, un model arrelat al seu entorn social o amb un model lingüístic de futur i ho farem de la mà dels professionals”, ha assenyalat.

 

Mireia Mollà ha destacat que “malauradament a les diferents comarques d’Alacant trobem exemples de centres que al llarg d’estos anys s’han anat convertint en símbol de l’abandonament al que este govern ha sotmès a l’educació pública, com el CEIP Benicadim de Beniarbeig, l’IES Pere Maria Orts de Benidorm, el CEIP Bracal de Muro o el CEIP Príncipe de España de Rojales, entre molts altres, centres dels que només en alguns casos s’han recordat en campanya electoral després de portar-los a situacions límit”.

 

“Cal donar resposta a l’emergència educativa i per això Compromís basarem les nostres mesures en garantir la innovació i qualitat educativa, la cohesió social i l’arrelament a l’entorn, així com el diàleg amb els professionals”, ha conclòs.