Bota al contingut principal

Compromís exigeix que el PP assumisca la seua responsabilitat per l’aflorament de 37 milions d’euros de pèrdues.

El diputat del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha exigit hui que el govern del Partit Popular explique “per quin motiu continuen aflorant pèrdues milionàries en organismes com l’Institut Valencià de Finances” després de conéixer que l’organisme financer va perdre més de 40 milions d’euros en 2013 i no 4 com reflectien els comptes publicats per la Generalitat en setembre de l’any passat.

En este sentit Ferri ha recordat que Compromís ha proposat en nombroses ocasions una auditoria i sanejament de l’Institut Valencià de Finances per què puga assumir amb garanties la seua funció de dotar de finançament al sector productiu, especialment als autònoms i xicotetes i mitjanes empreses que es troben amb dificultats d’accedir al crèdit.

Segons Ferri, “si s’haguera afrontat quan calia la professionalització i una major independència de l’IVF, no tindríem damunt de la taula els forats que ha deixat el Partit Popular per utilitzar-lo de forma partidista. És imprescindible que un instrument tan important com este estiga en mans professionals. I és fonamental garantir el control i la transparència de cada euro públic per a assegurar que es destinen a ajudar al nostre sistema productiu, empreses i autònoms”.