Bota al contingut principal

La cap de llista autonòmica de Compromís per Alacant, Mireia Mollà, va assegurar ahir que “el canvi polític profund que ha d’arribar amb les pròximes eleccions del 24 de maig ha de portar una nova concepció de l’administració que se base en la transparència, la participació i la col·laboració ciutadana”.

 

Mollà va realitzar ahir estes declaracions en Cox, en l’acte de presentació de la candidatura local que encapçala Beatriz Nadal. La cap de llista autonòmica per Alacant va assenyalar que “hem d’escriure un temps nou per a una societat forta en la que els governants estiguen lliures de tota sospita i que posen per davant de tot la voluntat de servei públic”.

 

Mireia Mollà va apuntar que “esta regeneració democràtica és especialment necessària a les comarques d’Alacant, on hem patit greus casos de corrupció, com el cas Brugal, i on trobem encara multitud de càrrecs públics imputats en casos de presumpta corrupció”.

 

“Per això en Compromís proposem una llei de tancament de portes giratòries i del control de l’exercici del càrrec públic, la regulació de les incompatibilitats a través d’un control preventiu, un codi de bones pràctiques dels càrrecs públics, la limitació d’acumulació de càrrecs públics electes, així com una regulació estricta i transparent de les retribucions” ha assenyalat.

 

Al mateix temps, la cap de llista autonòmica per Alacant ha defensat “una llei de transparència per millorar la participació ciutadana i la qualitat democràtica, assegurar un vertader accés a la informació, fomentar la col·laboració ciutadana, elaborar un pla contra la corrupció i limitar els càrrecs de confiança”.

 

“S’ha acabat el temps de l’opacitat, del sectarisme i de la por, en les pròximes eleccions locals i autonòmiques ens juguem precisament recuperar els nostres drets i obrir un nou temps on recuperem la dignitat de les nostres institucions i assegurem uns governs transparents, oberts i que rendisquen comptes”, ha conclòs.