Bota al contingut principal

El candidat de Compromís a les Corts i actual síndic de la formació al parlament valencià, Enric Morera, acompanyat per la candidata a l’Ajuntament de València, Isa Lozano, s’han reunit hui amb el president de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Rafael Pardo, per a presentar les propostes en matèria econòmica que afecta als autònoms, a xicotetes i a mitjanes empreses, tant en l’àmbit autonòmic com en el municipal.
Morera ha reivindicat que per a Compromís, “tenim una especial sensibilitat i preocupació pels autònoms, el comerç tradicional i els emprenedors, i per això hem presentat les nostres propostes, unes propostes elaborades per experts i que també vénen de l’experiència, com per exemple el cas de Muro, on la desocupació juvenil és menor del 5%. On governem sabem fer-ho, tenim exemples positius i eixos exemples són els que volem posar en pràctica des del govern valencià”.
També, Morera ha destacat que l’objectiu és que els poders públics, “creen les millors condicions possibles perquè es desenvolupe l’economia real, que és la que fan dia a dia els autònoms, els professionals, botiguers, xicotets i mitjans empresaris, que constituixen una xarxa molt important en l’economia valenciana”.
Segons el candidat de Compromís, “els pocs recursos públics que hem tingut s’han dedicat per a fer un capitalisme d’amics, i això no ens ha beneficiat en absolut. El PP ha abandonat als autònoms, com ha abandonat als dependents, als estudiants, a la gent major, als desocupats i per això, no poden continuar ni un minut més al govern”.
En la trobada s’ha parlat també de l’infrafinançament al que han condemnat al poble valencià els diferents governs centrals i Morera ha recordat que, a banda de reclamar el deute històric, “cal impulsar un nou model de finançament més equitatiu i just, perquè els anteriors han demostrat que no servixen. Nosaltres estem convençuts que el Concert Econòmic Responsable és, cada dia que passa, una proposta encertada i necessària”.
El candidat de Compromís també ha destacat que amb el canvi, “passarem del model d’economia capitalista especulativa i fet per als amics, que ha propiciat les polítiques del P que són el caos, a un model que ajude a l’economia real, a l’economia productiva, als emprenedors, als autònoms. I això ho farem creant un ecosistema útil perquè puguen desenvolupar la seua activitat de la millor manera possible, sense que l’administració tinga la temptació de crear llocs de treball. Pensem que sols poden accedir a la funció pública aquells que aproven una oposició amb mèrits i amb capacitat i tots els col·locats a dit en els darrers 20 anys hauran d’eixir de la nostra administració”.
Les mesures i propostes presentades hui estan al programa electoral tant municipal com autonòmic, però els representants de Compromís han incidit que qualsevol modificació que siga per a bé i per a millorar el programa, “serà ben rebuda i incorporada”, segons ha explicat Isa Lozano.