Bota al contingut principal

La cap de llista autonòmica de Compromís per Alacant, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “una de les bases de les nostres propostes de govern és assegurar un govern obert i amb les mans netes i, en este sentit, defensem que l’accés a la informació siga tan extens com siga possible i que el control de compliment de la llei es faça per part d’un òrgan independent”.

 

Mollà, que ha recordat que hui celebrem el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, ha indicat que “este accés a la informació, que és un dret de qualsevol ciutadà o ciutadana, ha de comptar amb les mínimes limitacions i, a més, ha de fixar un règim de silenci administratiu positiu”.

 

“Apostem també per una llei de transparència que millore la participació ciutadana i la qualitat democràtica i, en este sentit, el control de compliment de la llei ha de realitzar-se per un òrgan independent i comptar amb un règim d’infraccions i sancions per incompliment de les normes de transparència”, ha afegit.

 

La cap de llista a Les Corts per Alacant ha assenyalat que “treballarem també per garantir una millora en el sistema d’arxius i de traçabilitat dels processos i una reorganització de la informació per a que puga publicar-se de manera que siga reutilitzable”.

 

Per a Mireia Mollà, “el canvi profund que necessiten les nostres administracions i la nostra societat per aprofundir en un sistema realment democràtic passa de manera necessària per una nova concepció de l’administració basada en la transparència, la participació i la col·laboració ciutadana”.

 

“No és només que en Compromís haguem sigut una de les veus més contundents contra l’opacitat i el sectarisme dels governs del PP, és que entenem que cal posar les fórmules i els mecanismes de control necessàries per garantir que estes situacions no tornen a repetir-se ni ara ni mai”, ha conclòs.