Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha denunciat avui “la falta de respecte cap als valencians per part del ministre Montoro i el Partit Popular, exigint pujades d’impostos mentre patim una evident infrafinançament per part de l’Estat”.
El Programa d’Estabilitat que el dijous va remetre el Govern a Brussel·les assegura que, per a aconseguir aqueix repte, les comunitats autònomes hauran d’aplicar pujades fiscals a partir de 2016. L’Executiu de Mariano Rajoy va comunicar a la Comissió Europea que les autonomies pujaran impostos a partir del pròxim any.
Morera ha anunciat que el govern del canvi, que començarà a treballar a partir del 24 de maig, “no practicarà cap pujada d’impostos. És més, plantejarà un contenciós davant el Tribunal Constitucional per incompliment sistemàtic de la LOFCA respecte a la destinació de recursos per part de l’Estat per a finançar les transferències en matèria d’Educació, Sanitat i Serveis Socials”.
Per al portaveu de Compromís, “a partir del 24 de maig s’iniciarà un full de ruta per a defensar els nostres interessos i recuperar la dignitat, per a disposar de recursos suficients per a atendre els serveis bàsics, per a retornar el sentit al govern autonòmic”.