Anar directament a les notícies

Sebastià lamenta que el Parlamentaris populars europeus no condemnen el paper del BEI en el cas Castor

Publicat el en General
Entre els que rebutgen la reprovar el BEI es troba el popular valencià González Pons
El Ple d’Estrasburg d’esta setmana incloïa la votació d’esmenes a l’informe anual del BEI entre les que es trobava la de l’ecosocialista i membre dels verds ALE, Ernest Urtasun.
L’esmena denunciava que no es van tenir en consideració l’existència d’estudis que alertaven dels perills sísmics del projecte i insta a la Comissió i al BEI a prendre mesures per evitar que siguen els ciutadans els que han d’abonar a l’empresa 1.300 milions en costos d’energia per “un projecte desastrós i que ha minvat la qualitat de vida de moltes veïns de les costes valencianes i catalanes” ha denunciat Sebastià.
L’esmena, que finalment va quedar aprovada, també instava que la Comissió acati les recomanacions del Defensor del Poble Europeu i investigui si les ajudes del govern espanyol a Castor poden considerar ajuda estatal prohibida.
Per al europarlamentari de Compromís-Primavera Europea, “l’aprovació de l’esmena obre la possibilitat de fer marxa enrere en un dels casos més sonats de la legislatura popular valenciana ja que mentre a les Corts valencianes el PP portava a la Fiscalia el cas Castor , ací el popular valencià, González Pons vota en contra de censurar l’actuació del BEI. A més ha estat el mateix Partit Popular el que ha demanat que les votacions fossin nominals deixant al descobert la manca de coherència dels populars en segons quins instància política ” .