Bota al contingut principal
Entre els que rebutgen la reprovar el BEI es troba el popular valencià González Pons
El Ple d’Estrasburg d’esta setmana incloïa la votació d’esmenes a l’informe anual del BEI entre les que es trobava la de l’ecosocialista i membre dels verds ALE, Ernest Urtasun.
L’esmena denunciava que no es van tenir en consideració l’existència d’estudis que alertaven dels perills sísmics del projecte i insta a la Comissió i al BEI a prendre mesures per evitar que siguen els ciutadans els que han d’abonar a l’empresa 1.300 milions en costos d’energia per “un projecte desastrós i que ha minvat la qualitat de vida de moltes veïns de les costes valencianes i catalanes” ha denunciat Sebastià.
L’esmena, que finalment va quedar aprovada, també instava que la Comissió acati les recomanacions del Defensor del Poble Europeu i investigui si les ajudes del govern espanyol a Castor poden considerar ajuda estatal prohibida.
Per al europarlamentari de Compromís-Primavera Europea, “l’aprovació de l’esmena obre la possibilitat de fer marxa enrere en un dels casos més sonats de la legislatura popular valenciana ja que mentre a les Corts valencianes el PP portava a la Fiscalia el cas Castor , ací el popular valencià, González Pons vota en contra de censurar l’actuació del BEI. A més ha estat el mateix Partit Popular el que ha demanat que les votacions fossin nominals deixant al descobert la manca de coherència dels populars en segons quins instància política ” .