Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha explicat hui que“davant el desmantellament que ha patit al llarg d’estos anys la indústria del joguet, proposem una activació del sector que passe per l’aposta per la innovació, el control del mercat per tal de garantir el compliment de la normativa i la facilitació d’accés a finançament per part de les empreses”.

 

Oltra ha realitzat estes declaracions hui durant la seua visita a Ibi. La candidata a la Presidència de la Generalitat ha destacat que “la indústria valenciana del joguet concentra fins al 42,35 per cent dels treballadors del sector a Espanya amb una facturació del 40,59 per cent sobre el total del sector i, per tant, considerem fonamental l’aposta per esta indústria tradicional”.

 

“D’una banda, entenem que és fonamental facilitar a les empreses, pimes en la seua majoria, l’accés al crèdit, atesa la forta estacionalitat de la producció de joguet i la dependència dels bancs i, en este sentit, proposem un fòrum de coordinació financera amb préstec participats entre instruments públics valencians, estatals i el que queda del sistema financer valencià” ha destacat.

 

Alhora, la candidata a la Presidència de la Generalitat ha ressaltat “la importància d’augmentar les inspeccions per a perseguir el frau i l’incompliment de la legislació de la seguretat, atesos els perjudicis que estes empreses generen per a les companyies que sí segueixen el que regula la llei”.

 

“I, per descomptat, considerem fonamental el suport a la innovació del sector, especialment orientat a les pimes, i el desenvolupament d’una llei de finançament d’Instituts Tecnològics, AIJU en este cas”, ha detallat Mónica Oltra, que ha afegit que “pel que fa als temes burocràtics, oferirem la tramitació telemàtica mitjançant un únic portal per reduir el temps de les tramitacions”.