Bota al contingut principal

 

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, s’ha reunit hui a Onda amb representants d’ASCER (Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics) i representants sindicals (CCOO i UGT) dels treballadors del sector del taulell per a tractar les propostes de futur per a este important sector de l’economia valenciana.

 

Oltra els ha traslladat que el programa de govern de Compromís contempla l’aposta per la internacionalització dels nostres sectors productius. Per això es garantitzarà l’autonomia de l’IVEX (IVACE-Internacional) en els convenis realitzats amb altres administracions, donant especial suport a l’exportació i a la relocalització productiva en el territori valencià.

 

Un altra mesura important per al sector del taulell tractada en la reunió de hui és l’aposta per la innovació i la renovació estratègica. Així Oltra s’ha compromés a orientar la Xarxa d’Instituts Tecnològics al seu propòsit original de donar suport al teixit industrial aprofitant la seua proximitat al sector productiu. Un altra necessitat del sector és la millora en I+D en nous materials més eficients energèticament que han de penetrar en els mercats de la rehabilitació energètica d’edificis.

 

Segons ha assenyalat Oltra “una de les propostes de govern que fem des de Compromís, important també per al sector del taulell, és revitalitzar el sector de la construcció invertint en la rehabilitació estructural i eficiència energètica dels edificis. Açò conté un jaciment d’ocupació al llarg del territori valencià d’entorn als 76.000 llocs de treball i un gran potencial de reactivació econòmica”.

 

Per abaratir els costos energètics i millorar l’eficiència energètica Compromís també proposa garantir un marc d’estabilitat per a les inversions en energies renovables eliminant obstacles, especialment a l’autoproducció o cogeneració També es donarà suport a la realització d’auditories energètiques en les xicotetes i mitjanes empreses i la implementació de programes d’eficiència energètica que permeta reduir la despesa en energia amb un consum responsable i intel·ligent.

 

Una altra de les propostes sorgides d’esta reunió ha sigut dotar als instituts de La Plana de cicles de formació professional de ceràmica.