Bota al contingut principal

Compromís demana que es declare a Rus “trànsfuga” i una intervenció urgent per “imposar la legalitat” en Diputació de València i Ajuntament de Xàtiva. Enric Morera subratlla que Alfonso Rus encara té les delegacions “per a ordenar pagaments i contractar” i que “de fet és un regidor no adscrit en estar suspès de militància”.

El portaveu de Compromís, Enric Morera ha exigit a Fabra i al Delegat del Govern, que declaren “trànsfuga” a Rus i que “s’impose la legalitat en les actuacions de la Diputació de València i l’Ajuntament de Xàtiva”, respectivament.

Segons Morera, és “públic i notori que estan sent governades i regides per una persona que ha perdut la confiança del seu partit, ha sigut suspesa de militància i per tant, hauria de ser passada al grup de regidors no adscrits d’ofici segons la legislació local valenciana. El contrari és cercar una solució tècnica per a enganyar la ciutadania i protegir Rus, perquè no passe res”

Al mateix temps, Morera ha reclamat al president Fabra que “declare trànsfuga a Rus per no renunciar al seu escó o serà còmplice de totes les seues actuacions” ja que “en aquests temes no es pot estar en una zona temperada. Si considera que l’actuació de Rus és motiu d’expulsió, que siga conseqüent i li demane l’acta i com a representant legal remeta un escrit en el qual l’envie al grup de no adscrits”.

‘Rus encara té capacitat de contractació’

Morera considera “greu” que un presumpte corrupte, segons considera el seu propi partit, que ha de tenir informació suficient per haver proposat la suspensió de militància del senyor Alfonso Rus, continue tenint signatura i capacitat de contractació, que siga el que ordene els pagaments i tinga encara disposició de fons i de convocatòria d’òrgans de govern.

Així, Morera considera que la convocatòria que ha realitzat Alfonso Rus per a una junta de govern extraordinària per a demà, en la qual pretén personar-se en les diligències del jutjat número 6 de València per a situar la Diputació com a perjudicada “un espantall polític perquè al Sr. Marcos Benavent el va col·locar ell i des de fa quasi un any coneix les denúncies i les seues actuacions. Sap que va desaparèixer i no va comparèixer per a explicar-ho públicament. Que ara es personen en la causa és el lògic però no deixa de ser ridícul”.