Bota al contingut principal

Compromís va explicar ahir en Dénia en una taula redona les seues propostes autonòmiques en matèria de Sanitat. En l’acte van estar presents la cap de llista autonòmica per Alacant, Mireia Mollà, i Josep Nadal, número tres de la candidatura autonòmica. També va participar en l’acte, Xavi Pons, de l’STEPV.

 

En la taula redona es van plantejar la importància de garantir un sistema públic i de qualitat i la importància també de fer pública la gestió de l’Hospital de Dénia. Cal recordar les problemàtiques que han sorgit en l’actual gestió privada amb casos com la derivació de pacients a clíniques privades, la captació de clients d’altres àrees o el fet de no disposar dels medis materials i humans adequats per donar un servei públic correcte.

 

En este sentit, Mireia Mollà ha destacat que “en Compromís som ferms defensors d’un sistema sanitari ha de ser universal, públic, gratuït, equitatiu, de qualitat i adequadament finançat i, en este sentit, recuperarem l’atenció sanitària completa i auditarem les concessions administratives i estudiarem les vies adequades que permeten la reversió sense cost afegit per a l’hisenda”.

 

“Alhora, farem que l’atenció primària siga la base de l’estructura sanitària i la porta d’entrada principal al sistema sanitari, potenciarem la prevenció de la malaltia i la promoció d’estils vida saludables, treballarem pel bon govern i la transparència de la informació i posarem fi a les retallades en l’assistència sanitària urgent, entre altres mesures per garantir un sistema públic de qualitat”, ha subratllat.

 

La cap de llista autonòmica ha destacat que “el PP ha situat la sanitat valenciana a la cua de la sanitat espanyola i, en este sentit, és prioritari assegurar que recuperem una atenció adequada als ciutadans i ciutadanes”.