Bota al contingut principal

La cap de llista autonòmica de Compromís per Alacant, Mireia Mollà, aposta per” combatre la corrupció des de dins de la política, amb mesures que permeten una fiscalització efectiva de la gestió pública, per a impedir la perversió del sistema”.


 Mireia Mollà ha realitzat aquestes declaracions en el transcurs de la roda de premsa oferida aquest divendres en l’arrencada de la campanya electoral en la ciutat d’Alacant, en la qual han participat també el candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alacant, Natxo Bellido, i el número dos de la candidatura autonòmica Rafael Climent.


“No es tracta de codis ètics ni de línies roges, es tracta que, des de dins, que la política resolga els problemes lligats a la corrupció”
, ha explicat.
Sobre aquest tema, ha precisat que “ací no estem parlant de pomes podrides, sinó que el PP no és que haja tingut pomes podrides, és que ha generat una política podrida i ha empobrit a les institucions i açò s’ha de canviar”.
Amb mesures com les propostes repetidament per Compromís als llarg de l’última legislatura, com la creació d’una oficina antifraude, Mollà ha defensat la importància “d’establir mecanismes perquè la política puga donar resposta i no puga haver-hi casos de corrupción”.

 “Que la política puga solucionar els problemes de la gent, que es rescate a persones i no als poderosos ni a interessos particulars o partidistes, sinó al ben comú, que es treballe perquè l’economia estiga al servei de les persones”, ha comentat.
Per tot açò, -ha afegit-“a partir del 24 de maig el PP va a eixir de l’Ajuntament d’Alacant i de la Generalitat, i Compromís anem a estar presents amb força en aqueixos nous governs”.

  Així mateix, respecte a la campanya electoral iniciada aquest divendres, Mollà ha traslladat la il·lusió de Compromís per a afrontar aquests 15 dies “amb la força que ens donen les persones en el carrer per a decidir aquest futur que és immediat i que va a ser present a partir del 24 maig”.


“I a més diem que no caminem ni en l’ambigüitat ni en la por, i que amb valentia afrontem aquesta nova època que s’obri, que va a fer al ciutadà reconciliar-se amb les institucions, que va a retornar la dignitat a la política i que va a situar en l’epicentre de les decisions els problemes de la ciutadania”
.
La candidata autonómica també ha remarcat que “està molt clar qui no ha de seguir governant a partir del 24 de maig: el PP”, i ha avançat que “no ens anem a amagar en l’ambigüitat de deixar-los votar si són les llistes més votades si demostren no se sap molt bé en quina anàlisi d’ADN que han deixat de ser corruptes o injusts amb les polítiques que han fet”.
er la seua banda, el candidat a l’Alcaldia d’Alacant Natxo Bellido ha defensat que és “imprescindible” que els grups de l’oposició “tinguen sempre la màxima participació en els òrgans de fiscalització municipal”.

“Nosaltres, al contrari del que han fet amb Compromís, li volem posar les coses fàcils a l’oposició: volem que l’oposició puga comptar amb totes les garanties d’accés a documentació i d’instruments de fiscalització, perquè ens controlen a aquells que anem a estar en el govern del canvi”, ha assenyalat.
El programa electoral de Compromís per Alacant‘100 Propostes per al canvi’, inclou en aquest sentit mesurades de regeneració democràtica i transparència com la redefinició de la web municipal per a fer-la molt més accessible del que és en l’actualitat. “En aquests moments la gent es perd i no hi ha forma de saber què està passant, per exemple, amb el pressupost municipal, ha apuntat Bellido.
A més, per a atallar la corrupció municipal i aconseguir que la ciutadania torne a confiar en la política i en les institucions, Bellido ha proposat la creació d’una oficina pressupostària que informe sobre l’estat real dels comptes municipals, ha conclòs.