Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat diu que la corrupció comença amb la “deshonestedat política”, en referència als partits els cartells i propostes dels quals no tenen relació ni amb ajuntaments ni amb els Corts

Marzà reivindica una política que “prioritze el comú i els drets de tots enfront d’uns pocs privilegiats”

El candidat a l’alcaldia, Enric Nomdedéu assegura que “Compromís ha de liderar la transformació d’esta ciutat i ho farà sobre els pilars de la igualtat, l’aposta democràtica i la defensa dels drets»
“Compromís és l’única força política en a què tots els cartells que apareixeran en esta campanya amb el seu nom, totes les cares, seran d’hòmens i dones que es presenten a un municipi o a Corts. És a dir, no posarem cartells de persones que no es presenten als Corts Valencianes o a algun dels nostres ajuntaments de Castelló o d’una altra part del territori”. Aixi ho ha manifestat la candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, en l’acte central de campanya de les comarques de Castelló, celebrat esta vesprada en la capital de la Plana.
Oltra ha afegit que “la corrupció que tants dolors de cap ens ha donat en els últims anys, comença quan un partit inicia el camí de la no honestedat. En el moment que poses una foto d’una persona que ni es presenta als Corts ni a cap Ajuntament comences a falsejar la teua realitat. Quan inicies una campanya parlant de coses que no tenen res a veure amb els municipis ni amb la Generalitat, comences a falsejar una campanya… I la corrupció no comença quan algú roba diners, comença perquè algú traspassa la línia de l’honestedat cap a la deshonestedat”.
Segons Oltra, enfront de cartells que no es presenten en els nostres municipis, “en Compromís es presenta gent que està prop dels problemes dels seus veïns i veïnes, és la gent que hem vist en els ulls de la gent les necessitats, les carències, els problemes, la tristesa, la desesperació… i som els que hem posat propostes en els Corts i en els ajuntaments per a solucionar eixos problemes, eixa desesperació i eixa tristesa”.
En este sentit, Oltra ha reivindicat la política com la ferramenta que ha de servir per a solucionar els problemes reals. “Sabem que hi ha un partit que no governarà, que és el PP, que no tindrà majoria absoluta, i hi haura d’altres que tindran majoria parlamentària i generarem unes propostes en què estiguem d’acord i generar un discurs públicoen el que la gent veja representats els seus drets”. Com a exemple, Oltra ha subratllat com a prioritari el problema de la malnutrició infantil. “Estem d’acord en què este estiu s’obriran els menjadors escolars? Això és vital per a molts xiquets i xiquetes del nostre entorn que no tenen en sa casa el menjar per a una vida digna i per a una alimentació realment nutricional i adequada. Estem d’acord tots, excepte el PP que sempre ha votat en contra, de fer. Si estem d’acord, diguem-ho i fem-ho!. Si no som capaços de posar-nos d’acord per la nostra infància, no es de què servix la política”.

L’acte, que va reunir a diversos centenars de persones a una plaça Borrull abarrotada, després d’un minut de silenci per l’accident de hui, es va iniciar amb la presentació per part de la número 2 de la candidatura de Castelló a la ciutat de Castelló, Ali Cuixeres, de la resta de candidats de Compromís a les principals ciutats de les comarques castellonenques, els que van abrigar i van acompanyar Mónica Oltra, Vicent Marzà i Enric Nomdedéu durant tot l’acte.
MARZÀ APEL·LA A UNA GENERALITAT QUE PRIORITZE EL BÉ COMÚ
Després de la intervenció de la candidata a la presidència de la Generalitat, va prendre la paraula el número u de la candidatura autonòmica de Compromís per la demarcació de Castelló, Vicent Marzá, va aprofitar la seua intervenció per a apel·lar a un govern dirigit a les persones i no als privilegis.
“Ens han governat massa temps pensant en ells mateixos, en el seu benefici individual i no en el bé comú. Pensant en el jo i no en el nosaltres. Ara hem de començar a pensar en el nosaltres, en el bé comú, perquè en cas contrari continuarem construint una societat amb uns pocs privilegiats i molta gent exclosa, com ja està passant actualment”.
Segons Marzà, “el PP ha volgut llevar-nos els nostres drets, els drets de tots, per a beneficiar a uns pocs. I nosaltres, el poble, hem plantat cara i els hem dit molt clar que no. Hem dit que volem recuperar els drets socials i servicis per a totes les persones”.
En este sentit, Marzà va posar com a exemple l’educació: “Ells volen que només tinga educació digna qui se la puga pagar. I no! L’educació és clau per a la igualtat d’oportunitats. I ens hem plantat, com han fet les AMPES de Castelló, contra les retallades que volen segregar rics i pobres en benefici d’uns pocs i en contra dels drets de tots”.
Marzà, a més, va assegurar que “depén de nosaltres que puguem construir una xarxa entre tots i totes per a no deixar caure a ningú, perquè darrere no quede ningú. Per a poder caminar cap eixa societat inclusiva, el 24 de maig hem de parlar ben clar i hem de decidir uns ajuntaments i una Generalitat amb persones valentes, que no s’arruguen i que pensen en el bé comú i no a omplir-se les seues butxaques o els dels amics”.

NOMDEDÉU, L’ALCALDE DE LA TRANSFORMACIÓ DE LA CIUTAT
El candidat de Compromís a l’alcaldia de Castelló, Enric Nomdedéu, va reivindicar que Compromís “som la millor opció de Govern per Castelló i som els que hem de liderar un govern de transformació per a la ciutat basat en tres pilars: la igualtat d’oportunitats per a les persones, per als seus veïns; aprofundir en la democràcia -democràcia participativa, transparència, lluita contra la corrupció- i com a tercer punt la defensa de més drets per a tots i menys privilegis per a pocs”.
Nomdedéu ha subratllat que “enfront d’un PP i a un PSOE en caiguda lliure, i enfront d’altres partits de què només es coneix la marca, a Compromís la ciutadania ens tria perquè ens coneix i això és una garantia”.En esta línia, perquè Compromís aporta per a Castelló “un profund coneixement de la ciutat, de cada barri, de les seues necessitats, un coneixement basat en el treball del teu al teu amb els veïns”-
El candidat de Compromís a l’alcaldia de Castelló, ha subratllat també que “el vot a Compromís és votar dos vegades contra el PP, perquè suposa un vot contra el PP en la Diputació, on Compromís ha liderat l’oposició, la labor propositiva i la lluita contra la corrupció, i suposa un vot contra el model del PP també en la ciutat”. A més, Nomdedéu, reivindicant els seus arrels al barri de la Guinea i la importància dels distints districtes de la ciutat, ja dit que “ja és hora que Castelló tinga un alcalde de barri”.