Anar directament a les notícies

Vicent Marzà reivindica Compromís com a garantia de fets i tasca realitzada

Publicat el en General

El cap de llista de Compromís fixa els eixos d’acció per Castelló a la creació d’ocupació, la lluita contra la corrupció, la cohesió territorial i el combat contra l’emergència social.

Impulsarà un pla per a la reindustrialització basat en una aposta per sectors tradicionals com el taulell, la innovació, l’aposta ecològica i el cooperativisme.

Mònica Àlvaro subratlla que Compromís prioritzarà “les polítiques socials i les mesures contra la pobresa amb menjadors escolars a l’estiu, una renda ciutadana accessible i beques de material infantil”.

El cap de llista de la candidatura autonòmica de Compromís per la demarcació de Castelló, Vicent Marzà, i la número 2 de la candidatura, Monica Àlvaro, han presentat hui en la capital de la Plana el programa autonòmic de Compromís per a les comarques de Castelló. Marzà ha destacat que “Compromís som fets i no eslògans fàcils, per això, en la presentació d’estes propostes reivindiquem i arrepleguem el treball fet en els pobles i en els Corts durant molt de temps. Hem sigut garantia de treball tant a l’oposició com en el Govern perquè nosaltres som gent arrelada als pobles que complim amb les persones, com es demostra a Vila-real i Betxí…”.

En este sentit, Marzà ha subratllat els quatre eixos estratègics de l’acció de Govern autonòmic que desenrotllarà Compromís, que són “la recuperació econòmica i el treball, la lluita contra la corrupció, l’equilibri i la cohesió territorial i les polítiques socials i lluita contra la pobresa”.

En el primer dels punts, Marzà ha destacat la necessitat la reindustrialització del teixit productiu, especialment dels sectors tradicionals com el taulell. “Impulsarem una política industrial decidida que garantisca el futur de la nostra indústria a través de mecanismes com una transició ecològica del sector de la construcció i per la rehabilitació que, amb la potenciació del valor afegit i la investigació de la mà de la UJI i els instituts tecnològics, incremente la competitivitat i la potencialitat del sector”. “Continuarem lluitant per fer realitat el corredor mediterrani de mercaderies, enfront d’altres traçats que allunyen de la nostra terra un eix vertebrador de la indústria europea”, ha indicat.

En matèria de lluita contra la corrupció i pla democràtic, Marzà ha manifestat que Compromís ha sigut “garantia contra la corrupció en tots els àmbits, també preventiva, com s’ha posat de manifest en el cas de la depuradora de Borriol”. En tot cas, ha afegit, que “amb Compromís expulsarem els corruptes de les institucions, a més d’aconseguir que tornen el que ens han robat, que paguen pel que han fet i que no tornen a robar”.

Un altre dels eixos bàsics de l’acció de Govern de Compromís des del Consell serà “l’equilibri i la cohesió territorial, principalment en Castelló on hi ha una dualitat entre la costa i l’interior”.

En este sentit, el candidat castellonenc s’ha compromés a “impulsar l’àrea metropolitana de la Plana i l’àrea del Maestrat per a millorar la qualitat de vida amb millores concretes com la integració tarifària del transport públic i la mancomunitat de serveis, així com la reordenació del sòl”.

Per a Marzà, és important redefinir la xarxa de transport púbic entre les zones de població i activitat econòmica, reordenar els usos del sòl per a evitar incompatibilitats entre municipis veïns, la recuperació de sòl per a l’agricultura i la creació d’una marca de proximitat que genere riquesa i valor afegit als productes propis.

A més, ha insistit en el fet que “els Rodalia al Maestrat seran prioritaris”, així com l’aposta per reactivar l’activitat en els municipis de menys de 500 habitants per a evitar la seua despoblació i una gestió del medi natural més eficaç que genere activitat econòmica, amb una eficient explotació dels boscos i l’explotació de la biomassa. Àlvaro: “Hem demostrat que governem per les persones”.

Per la seua banda, la número 2 de la candidatura autonòmica de Compromís, Mònica Àlvaro ha posat l’èmfasi en el pla de xoc contra la pobresa i la política social, ja que “no podem crear una societat de futur amb un terç de la població empobrida”.

Àlvaro, que ha posat com a exemple de la futura gestió autonòmica la tasca realitzada pel departament de Benestar Social que dirigix ella, ha destacat que “Vila-real ha sigut el sisé municipi de l’Estat on més ocupació s’ha creat” i ha emfatitzat que “gràcies a la tasca contra la corrupció s’han rescatat 600.000 euros de deute il·legítim amb Vila-real que s’han destinat a la ciutadania”.

Mònica Alvaro ha subratllat que Compromís establirà mecanismes per a evitar com a prioritat la pobresa infantil, amb una renda garantia de ciutadania que siga accessible, i no com l’actual ajuda de la Generalitat que no arriba a les persones que ho necessiten

Àlvaro ha subratllat que Compromís aplicarà mesures com les que ha posat en marxa a Vila-real, ampliant les beques menjador, obrint els menjadors escolars a l’estiu de forma inclusiva i becant el material infantil i impulsant bancs de llibres. També se es lluitarà contra la pobresa energètica a través de l’assessorament als usuaris.