Bota al contingut principal

 

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, i la candidata per València Isaura Navarro s’han reunit hui a València amb una representació de Jueces para la Democracia encapçalada per Joaquim Bosch. Esta reunió ha servit per a fer una reflexió sobre l’administració de justícia i les necessitats de la justícia de tindre els mitjans humans i materials necessaris.

 

Segons ha assenyalat Oltra “no es pot donar un servei públic correcte als ciutadans i ciutadanes si no tenim els mitjans econòmics adients i els mitjans econòmics de la justícia depenen de la Generalitat”.

 

“Els múltiples casos de corrupció que patim tenen bastant culpa de què molts jutjats s’hagen col·lapsat en el nostre territori i que no tinguen els mitjans suficients per a oferir un servici de qualitat. Per això ens comprometem, com acció del pròxim govern, a incrementar els mitjans materials i personals relatius a l’administració de justícia a fi de garantir un servei de justícia ràpid i eficaç per als ciutadans”.

 

Per a Oltra és obligació del govern garantir que la justícia compte amb mitjans suficients per fer front als nombrosos casos de corrupció que en l’actualitat s’estan jutjant. D’esta manera s’atendran les peticions de reforç de les unitats d’auxili a la instrucció judicial, amb funcionaris, policies i perits especialitzats.

 

La candidata de Compromís també ha comentat que en la reunió s’ha tractat de la doble velocitat de la justícia, respecte a als que més tenen i per als que menys tenen, en eixe sentit ha assenyalat que “ací s’han fet amnisties fiscals a les persones més poderoses, que els ha eximit d’algunes responsabilitats judicials, mentre que les persones que han tingut necessitat d’accedir a la justícia han tingut durant anys la barrera de les taxes, que s’han llevat per a les persones físiques però segueixen existint per exemple per a les xicotetes i mitjanes empreses que veuen dificultat el seu accés a la justícia”.

 

“Des de Compromís –ha afegit Oltra- entenem que la justícia és un dels pilars de l’estat de dret, encara que moltes voltes ha sigut la germana pobra de les reivindicacions de la societat en comparació amb la sanitat o l’educació”.

 

Per la seua part el portaveu de Jueces para la Democracia, Joaquim Bosch, ha assenyalat que s’han reunit amb Compromís i la seua candidata a la Presidència “per plantejar-los tota una sèrie de qüestions que creguem necessàries i que estan relacionades amb el que entenem que és una gestió molt deficient de la justícia per part de la Generalitat Valenciana, una gestió que ha estat marcada per la deixadesa, per la falta d’inversió, l’abandonament dels jutjats valencians, i cal tindre en compte que la nostra autonomia té plenes competències en matèria judicial”.

 

“Segons els estudis del Poder Judicial en l’àmbit valencià tenim els jutjats més sobrecarregats de l’estat espanyol, molts d’ells estan treballat prop del 200% del que marquen les previsions oficials i això en bona part és responsabilitat de la Generalitat Valenciana per no haver posat els recursos materials i personals necessaris. Els grans casos de corrupció, en moltes ocasions, s’han alentit per què la Generalitat no ha ficat els reforços de personal suficients”, ha assegurat Bosch.