Bota al contingut principal

Emili Altur, Portaveu de Compromís a la Diputació de València ha anunciat la seua renúncia com a President de la Comissió d’Investigació de la Diputació de València sobre el cas IMELSA. Altur ha fet pública la seua decisió després que a la sessió celebrada hui al migdia, el PP vetara les compareixences del President de la corporació provincial, Alfonso Rus i del Diputat de l’Àrea d’Hisenda, Màximo Caturla, fins a després de les eleccions autonòmiques i municipals del proper diumenge 24 de maig.

Altur ha recordat que “la compareixença era obligada després que el seu partit els haja suspés de militància, donant per bons els indicis sobre la seua implicació. Que vinguen els tècnics és posar el punt de mira en un lloc equivocat”.

Altur, que demà presentarà per registre d’entrada a la Diputació la seua dimissió com a President d’esta comissió, ha expressat la seua decepció amb el PP, que en un primer moment havia acceptat les compareixences de Rus i Caturla, afirmant que “el PP ha convertit la comissió en una pantomima i Compromís no col·laborarà en el seu joc. Estan burlant-se de la ciutadania quan ja sabem què ha passat”.

SUPORT D’ENRIC MORERA, PORTAVEU DE L’EXECUTIVA DE COMPROMÍS

Emili Altur ha explicat que per a la decisió compta amb el total supot del seu partit i del portaveu de l’Executiva de Compromís, Enric Morera. “El màxim responsable d’esta situació”, ha afirmat Emili Altur, “és el President de la Generalitat i del PP, Alberto Fabra, que anuncià la suspensió de militància de Rus del seu partit, però no ha fet res per tal d’impedir que es presente com a cap de llista del PP a Xàtiva o passe al grup de no adscrits de la Diputació i a l’Ajuntament del seu poble. Li ho demanat a Xàtiva i a la DIputació però ha estat incapaç de pegar un pas decidit”.

El portaveu de Compromís a la Diputació, ha destacat, que “Fabra intentà netejar la seua imatge pública fent un gest a la galeria sense cap mena de repercusió jurídica ni política”. Altur ha afirmat per últim, “que a la societat valenciana li agradaria saber, abans d’emetre el seu vot a les eleccions autonòmiques i municipals que se celebraran en uns dies, si Alberto Fabra era sabedor abans que esclatara esta trama i la documentació i gravacions que s’han publicat en els últims dies els mitjans de comunicació”.

El portaveu de la coalició Compromís, Enric Morera ha qualificat la decisió d’Altur de necessària i lògica. “Si el PP vol impedir que vinga Rus a explicar-se abans de les eleccions està estafant a la ciutadania, una vegada més. Que no compte amb nosaltres”. Morera ha afegit que “és una mostra més de la incapacitat de Fabra, és un home que no aprofita per dirigir la institució que representa, que no defensa l’interés públic. Des de fa temps coneix les denúncies i només quan han eixit les converses ha actuat”.

Morera ha reclamat a les persones que tenen les gravacions que facen un exercici “de responsabilitat i les facen públiques abans de les eleccions íntegrament. La democràcia està per davant de l’espectacle. No s’han de buscar impediment judicial, és un fet de moralitat democràtica”.