Bota al contingut principal

Les agrupacions juvenils de Compromís han llançat una intensa campanya amb l’objectiu de mobilitzar el vot jove en els dies que queden fins les eleccions locals i autonòmiques del pròxim 24 de maig.

 

La campanya busca, per una banda, traslladar als i les joves la necessitat de participar activament de la campanya electoral després dels anys de retallades i patiment imposat pel govern de Fabra. Per l’altra, busca adreçar-se als joves indecisos que veuen en Mónica Oltra la millor candidata per a la Presidència de la Generalitat.

 

Per a Quique Castelló, secretari general de JovesPV-Compromís “amb esta campanya volem apel·lar a la valentia d’una joventut que està patint la manca d’oportunitats al nostre país i s’enfronta a la precarietat o l’emigració. I ho fem amb una acció participativa connectant amb les ganes de canvi dels i les joves”.

 

En esta línia la iniciativa #emdeixelapell busca la implicació de la joventut enviant fotos amb la cara pintada de taronja simbolitzant les ganes de canvi en una àmplia majoria de la societat valenciana. Esta activitat ha comptat amb la participació dels candidats joves Fran Ferri, Marta Sorlí, Marian Campello i altres referents de la coalició, com ara Mónica Oltra, Vicent Marzá, Joan Baldoví, Enric Nomdedeu o Joan Ribó.

 

Per a Vallivana Murgui, coportaveu de Joves amb Iniciativa, “som conscients de que la principal font d’informació de la joventut són les xarxes socials, i que molts d’ells coneixen la figura de Mónica a través de les seues intervencions publicades a Youtube, que s’han convertit en autèntics fenòmens virals. La idea és recollir tots estos ciberseguidors perquè es convertisquen en ciberactivistes”.

 

Per això la web ofereix la possibilitat de compartir materials per les xarxes socials, com ara un vídeo de testimonis sobre la figura de Mónica Oltra en el qual han participat candidats i candidates joves de la coalició per a “visibilitzar els joves que estan en primera línia política”.