Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assenyalat este matí des d’Alacant on ha participat en un acte sobre memòria històrica, que “una de les qüestions que evidencien els últims escàndols de corrupció del PP és que cal canviar les lleis que regulen la contractació pública per eliminar el factor subjectiu de les mateixes”.

 

Segons Oltra “en les gravacions que hem conegut on s’escolta a Maria José Alcón, queda clar que Rita Barberá és la Jefa, la que diu a qui se li adjudiquen els contractes i s’evidencia que la corrupció al PP és una cosa generalitzada. Ningú al Partit Popular pot dir que no sap qui són els corruptes ni a qui beneficia la corrupció  perquè són ells mateixos els dirigents, els alcaldes, els regidors, els que han arreglat contractes i adjudicacions. En este cas per donar-li-los al nebot de Rita Barberá, amb l’única motivació de què ho havia dit la Jefa“.

 

“Esta és la manera amb la qual el PP ha funcionat en este país. Ens van dir que estaven en política per folrar-se i ara sentim en els enregistraments com s’han folrat. Esta és la corrupció que ha empobrit les nostres arques públiques i això ha suposat que els diners no anaren on havien d’anar i que tinguem els índexs d’atur i de pobresa que tenim, perquè han utilitzat els diners públics per enriquir-se, ells i el seu partit, i per seguir en el poder”.

 

Oltra ha recordat que “l’altre dia Rita Barberá deia que ella no era una rata que abandona el vaixell, certament als debats no va, però es veu que controlava molt bé a qui se li adjudicaven els contractes públics”.

 

Per a la candidata de Compromís “tot això a part d’evidenciar que el PP està corrupte fins a la medul·la i és un partit podrit, mostra que cal canviar les lleis que regulen la contractació pública, cal eliminar l’element subjectiu de les adjudicacions. Cal acabar amb el fet que una persona puga decidir a qui se li dóna el contracte. Cal anar cap a una contractació objectiva on ningú ens puga furtar de la manera que ho han fet. Tenim dos problemes, un el Partit Popular i l’altre que hem de canviar les lleis per enfortir la democràcia “.