Bota al contingut principal

La coalició compromís està realitzat hui l’acció de campanya ‘Mou-te #ambValentia’ amb l’objectiu de denunciar les mancances que pateix el territori valencià en quant a transport públic, al temps que la coalició dona a conèixer les seues propostes de mobilitat sostenible.

 

El candidat Fran Ferri està viatjant des d’este matí des de Vinaròs fins a Oriola sense utilitzar cap tipus de vehicle privat. Els autobusos, trens de rodalies i el TRAM, seran els mitjans que utilitzarà per transportar-se d’una localitat a una altra. Ferri serà acompanyat per altres candidats i candidates en els diferents trams del trajecte.

 

Ferri ha eixit a les 8:20h del matí des de Vinarós i està previst que arribe a les 22:59h a Oriola. Vora 15 hores necessitarà el candidat de Compromís en recórrer amb transport públic els 300 kilòmetres que separen la capital del Baix Maestrat  de la capital del Baix Segura.

 

Segons ha assenyalat Ferri “volem reivindicar uns transport públic de qualitat i gratuït per a persones aturades o amb pocs ingressos, amb bonificacions per a joves. Des de Compromís apostem per un transport públic eficient, interconnectat, amb major freqüència de pas i amb la seguretat com a prioritat”.

 

Per al candidat de Compromís “el transport públic ha de ser una eina de vertebració territorial, la primera etapa de Vinaròs a Castelló, l’hem hagut de fer en autobús perquè no existeixen línies de trens de rodalies que connecten el nord de Castelló, el mateix passarà en arribar a Gandia i continuar el trajecte cap a Dénia. A més cal modernitzar les línies de rodalies existents”.

 

El cap de llista de Compromís per la circumscripció de Castelló, Vicent Marzà, ha acompanyat Ferri en el trajecte en autobús entre Vinarós i Castelló, Marzà ha assenyalat que “la millora del transport a les comarques de Castelló ha de ser molt potent perquè des del nord cap a Castelló els transports que existeixen són absolutament deficitaris, les freqüències són pràcticament inexistents i a més els preus són elevadíssims. Connectar bé les nostres comarques ens permetrà tindre un país més cohesionat i més just i més igualitari”, ha conclòs Marzà.

 

Entre les mesures de govern en matèria de transport de Compromís destaca l’impuls decidit per les polítiques sostenibles de mobilitat, defenent la prioritat de les infraestructures del transport públic i per aconseguir un ús mes reduït i més racional del vehicle privat. En els desplaçaments interurbans, ens comprometem a impulsar el transport ferroviari, per tal de passar el màxim de transport de mercaderies i de persones de la carretera al ferrocarril. Cal que la Generalitat assumisca totes les competències previstes en l’Estatut d’Autonomia en relació amb els transports, per a impulsar el ferrocarril i ordenar el conjunt de les xarxes que serveixen l’àmbit autonòmic (FGV, Rodalia Renfe, regionals), i fer acords entre comunitats per a la potenciació de les línies que les interconnecten (Castella-la Manxa, Aragó, Catalunya, Múrcia).