Bota al contingut principal

El cap de llista de Compromís subratlla “el greuge comparatiu per a la ciutadania, les exportacions i el turisme i ens comprometem a no tornar-lo a renovar”

Castelló de la Plana, 14 de maig de 2015

El cap de llista de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, s’ha referit al tema de l’autopista AP-7, eix central de les comunicacions de les comarques de Castelló. Es tracta d’una autopista que ha estat més que amortitzada per l’empresa que la va construir, i que ja fa molts anys que hauria de ser de de titularitat pública i sense peatge, segons les condicions de la concessió; i així seria si no fora per les successives pròrrogues que li han atorgat els governs de Madrid”.

El candidat de Compromís ha assenyalat que “si en alguna cosa han estat insistents els grups de Compromís, des de sempre, ha estat en l’exigència de posar fi a aquest peatge. I no només perquè entenem que l’empresa constructora ha recuperat ja amb escreix les seues inversions, sinó sobretot pel greuge comparatiu que representa en relació amb altres territoris de l’estat, que disposen d’autovies gratuïtes per a les seues comunicacions. Aquest greuge comparatiu afecta a la ciutadania en general, encarint els seus desplaçaments; però d’una manera especial al comerç i les exportacions a la resta d’Europa, que veuen encarir-se els seus costos de transport quan es troben amb la disjuntiva d’haver de pagar aquest peatge o afrontar una N-340 congestionada i perillosa; i afecta també el turisme, ja que els desplaçaments a les nostres comarques en autobús o vehicle particular veuen incrementat el cost respecte a altres territoris”.

Marzà ha assegurat que “en el programa de Compromís està clarament definit, com un dels objectius prioritaris per a la propera legislatura, la desaparició del peatge de l’autopista AP-7, i la seua reversió al domini públic, que nosaltres volem que siga al govern de la Generalitat en tot el seu recorregut pel País Valencià. I des de les Corts i des del govern valencià pressionarem Madrid per a que arribe a un acord amb l’empresa concessionària i allibere l’AP-7 del peatge que mai no hauria d’haver prorrogat. I, per suposat, ens oposarem fermament a qualsevol intent de prorrogar aquesta concessió mes enllà del 2019, que es quan caduca l’actual pròrroga, tal i com ja ha començat a insinuar l’empresa concessionària”.

COMPROMÍS APOSTA PER LA INDÚSTRIA DEL TAULELLET

D’altra banda, el candidat de Compromís ha qualificat de «cíniques» les crítiques formulades per Carlos Feliu, respecte a l’aposta per un model industrial llançada per Compromís. «Feliu ha tret de context i distorsionat una proposta que busca reforçar el teixit industrial i del taulell, ja que a major pes industrial hi ha més ocupació i menys fragilitat en l’ocupació». Segons Marzà, «enfront del model especulatiu i de bombolla del PP, que ens ha portat a uns índexs de desocupació desorbitada, Compromís aposta per un reforçament de les indústries tradicionals, del taulell i de l’economia productiva, així com per la innovació per a generar valor afegit».