Bota al contingut principal

El candidat a les Corts per València i portaveu de Compromís, Enric Morera, ha visitat hui la localitat de Tavernes de la Valldigna, municipi que Morera ha posat com a exemple del que són els “Governs amb Compromís”. Segons ha recordat Morera, “el nostre alcalde, Jordi Juan, ha demostrat que es pot governar d’una manera eficient, acabant amb el dèficit que han generat uns altres i invertint allà on decideix la població, perquè ell ha estat tota la legislatura escoltant a la ciutadania mitjançant les assemblees ciutadanes i de barri”.

Morera ha insistit que el govern de Tavernes de la Valldigna, “és un exemple front uns altres models de malbaratadors, malversadors, corruptes i comissionistes, d’eixos que ixen tots els dies en els diaris, siguen d’ajuntaments o de diputacions. Jordi Juan arribà a l’alcaldia de Tavernes amb un dèficit de 4,5 milions d’euros en tresoreria i ara es presenta a la reelecció amb un superàvit de 1,5 milions d’euros i això s’ha aconseguit governant de manera eficient, invertint en el poble, escoltant a la ciutadania i baixant impostos”.

El candidat de Compromís ha recordat que a Tavernes “s’han baixat els impostos com l’IBI i també el valor cadastral i malgrat això, s’ha acabat amb el dèficit de l’ajuntament, la qual cosa demostra que es pot governar d’una altra manera, amb honestedat, amb preparació, amb projectes i amb futur”.

Morera també ha destacat que a Tavernes, “s’han impulsat els portals de transparència de l’ajuntament, no tenim res a amagar com uns altres i s’han fet assemblees ciutadanes i de barri, per escoltar els problemes de la gent i actuar. L’exemple de Tavernes és un exemple que volem fer visible a tot el País Valencià i és una garantia que, amb el canvi valencià que es produirà el proper 24 de maig, amb Compromís a la Generalitat serà possible posar en pràctica el que s’ha fet i continuarem fent als municipis on governem. Els Governs amb Compromís són els precursors de la nova política que ja s’està fent i prova d’això serà el gran resultat municipal que anem a traure, que també ajudarà al resultat autonòmic perquè no som producte de plató de televisió sinó que som els que estem ací i els que fem”.

El també portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha defensat el paper del municipalisme en la política. Segons Morera, “mentre que els grans partits o els partits que tenen el cervell i el centre d’operacions a Madrid desconeixen el paper dels ajuntaments i la seua importància, per això fan els programes de la manera que els fan i des d’allà, nosaltres confiem en els equips que es presenten per Compromís en tots els nostres pobles i ciutats, perquè són equips formats per homes i dones que coneixen de primera mà els problemes dels seus municipis i que tenen projectes i propostes per a millorar la vida dels seus veïns i veïnes, per a fer progressar els pobles i per defensar el benestar. El PP, per contra, ha volgut retallar l’autonomia dels municipis, donant més poder a les diputacions, niu de corrupció i de clientelisme polític i això cal canviar-ho i començarem a canviar-ho a partir del 24 de maig”.

De fet, el programa municipal marc de Compromís recull propostes innovadores per a l’economia local i també la baixada de l’IBI, com s’ha fet amb èxit a Tavernes de la Valldigna.