Bota al contingut principal

El candidat a les Corts per València i portaveu de Compromís, Enric Morera, ha fet hui una ronda d’entrevista amb sindicats i empreses d’economia social per explicar les línies bàsiques del programa electoral de la coalició i, al mateix temps, escoltar les propostes d’estos col•lectius per a la nova etapa política que començarà a partir del diumenge 24 de maig.

Segons ha explicat Morera, “la nova política, que és la que estem fent nosaltres ja i és la que farà el nou Consell de la Generalitat després del 24 de maig, és la política del diàleg i del consens. Ens trobem en una situació molt complicada i no eixirem d’esta aplicant polítiques creades per polítics i sense consens. Sols eixirem si dialoguem amb la societat civil, si l’escoltem i si la fem participar. Eixirem si comptem amb els agents socials, amb els representants de la societat civil, que és la que ha de treballar al costat del nou govern per a refer la nostra autonomia, recuperar la normalitat democràtica i eixir solidàriament de la crisi ajudant als qui més ho necessiten”.

La primera reunió del matí ha estat amb representants d’Intersindical Valenciana i les seues branques a l’educació, STEPV i a l’administració valenciana, STA-PV. En eixa trobada, Morera ha rebut les reivindicacions d’Intersindical de mà del seu secretari general, Vicent Maurí. A l’eixida de la trobada, el representant de Compromís ha assegurat que les propostes, “es tindran en compte perquè la Intersindical Valenciana és un interlocutor amb el qual mantenim unes relacions molt fluïdes i als quals fem cas perquè saben molt bé quina és la situació de l’administració pública valenciana, dels seus treballadors i treballadores i que cal escoltar i col•laborar amb ells”.

IMG_1670

La segona trobada del matí ha estat amb representants de la Federació de Serveis Públics d’UGT-PV, que han lliurat informació al síndic de Compromís del balanç de la legislatura en matèria de serveis públics i, en especial, de la sanitat pública i els concerts fets pel PP donant l’assistència sanitària a empreses privades. Segons Morera, “tots els agents socials tenen molt a dir en el canvi i hem de comptar amb ells. La tasca dels sindicats dels treballadors públics en defensa dels nostres serveis ha estat molt important perquè ells són els qui han donat l’alarma dels incompliments, retallades, privatitzacions i altres atrocitats comeses pel PP i per això, a partir del 23 de maig necessitem l’ajuda d’estos col•lectius per reparar el mal fet pel PP en els serveis públics que han de garantir el benestar de tota la ciutadania”.

 

IMG_1671

També, el candidat de Compromís s’ha reunit hui amb una delegació de la Federació d’Empreses d’Economia Social (FEVES), per conèixer de primera mà les propostes d’esta coordinadora que agrupa a les societats laborals per al foment de l’ocupació estable i de qualitat. Segons Morera, “les societats laborals, les cooperatives de treball associat també són un motor important a tindre en compte, que hem d’escoltar i amb les quals hem de comptar per a eixir de la crisi en la què ens trobem. La reunió amb FEVES ha estat molt productiva i interessant i s’emmarca dins de totes les reunions que hem fet al llarg de tota la legislatura amb les cooperatives, amb les xicotetes empreses i també amb la gran patronal valenciana perquè per tirar endavant el nostre país fem falta totes i tots”.