Bota al contingut principal

El candidat als Corts i portaveu de Compromís, Enric Morera considera que el model provincial i obsolet de consorci de bombers, “és un llast per a la seguretat de les persones i dels espais naturals. En el cas de l’incendi de la Vall d’Ebo s’ha vist, ja que els efectius del parc d’Oliva, van tardar a entrar en acció atès que és una altra província, la qual cosa és insostenible i intolerable a estes altures”. Per eixe motiu, Morera ha anunciat que la seua formació, “treballarà per a la creació d’un únic cos de Bombers de la Generalitat, superant els consorcis, garantint una acció ràpida i coordinada sota un comandament únic perquè l’actuació siga eficaç”.

Així mateix, Morera ha criticat també que en este últim incendi forestal, igual que en els focs que s’han precedit en altres punts del territori valencià, “la qual cosa queda en evidència són les retallades que patim els valencians i valencianes, ens han deixat desprotegits totalment i no és d’ara, ve de vell, ve des que governa el PP. S’ha retallat molt, s’ha precaritzat els brigadistes i bombers forestals i quan passa una desgràcia com la qual ha passat a la Vall d’Ebo veiem que s’inverteix molt més en l’extinció que no en la prevenció, perquè amb una prevenció de tot l’any s’evitarien moltes catàstrofes mediambientals”.

El portaveu de Compromís ha criticat que des de l’any 2011, “el PP ha anat retallant més i més, d’una forma dràstica i incomprensible els pressupostos destinats a la prevenció i extinció d’incendis. que no hi haja vigilància, que no hi haja un voluntariat mediambiental per a ajudar en eixes tasques de control o que no tinguem els efectius humans i materials necessaris per a lluitar contra el foc, és una responsabilitat única i exclusiva dels qui han governat en les últimes dècades amb majoria absoluta i han derivat els diners públics per a altres menesters”.

Morera ha volgut traslladar el seu reconeixement “a tots els professionals que treballen en l’extinció de l’incendi, perquè són uns grandíssims professionals que fan una tasca excel•lent i moltes vegades poc reconeguda i valorada. Volem donar-los les gràcies per tot el que fan i també volem mostrar la nostra solidaritat amb tots els veïns i veïnes de la zona que d’una manera o una altra s’han vist afectats pel foc”.