Bota al contingut principal

 

La candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha presentat hui en una roda de premsa conjunta amb el candidat de Compromís a l’Alcaldia de València, Joan Ribó, el candidat a Les Corts, Juan Ponce, i la presidenta del Partit Verd Europeu, Monica Frassoni, les propostes de la formació sobre transformació ecològica.

Oltra ha assegurat que “votar Compromís significa votar verd perquè la nostra formació està compromesa amb la nostra terra, amb el medi ambient i amb la transformació ecològica de l’economia”.

Entre les propostes ecologistes de la coalició Oltra ha destacat que “volem crear habitatges més eficients i posar-les a l’abast de la població, en transport tenim un compromís amb la mobilitat sostenible, volem una manera saludable, col·lectiva i ecològica de moure’ns, mitjançant les energies renovables”.

Oltra ha destacat la “necessitat de polítiques ecològiques, ja que els reptes més grans que la humanitat té sobre la taula són el canvi climàtic i l’escassetat de recursos energètics i naturals”.

La candidata de Compromís ha incidit que el seu partit és “l’única força política que parla i treballa per la sostenibilitat ambiental” i ha destacat la seua intenció de convertir la Comunitat en un territori més habitable i més amable per als seus ciutadans.

Oltra ha afirmat què “el Partit Verd Europeu, ací, vol dir votar Compromís”. Així ho ha corroborat la Presidenta del Partit Verd Europeu, Mónica Frassoni, qui ha assegurat que “estic molt contenta d’estar ací perquè sempre agrada visitar els llocs on els verds anem guanyar i estic segura que així serà amb Compromís”.

Frassoni ha destacat “que la proposta verda és una proposta d’economia i és una proposta social. Les nostres propostes de transformació ecològica donen esperança i venen avalades per tots els llocs on els verds tenen majories suficients i ja s’apliquen amb molt d’èxit”.

Per la seua banda, el candidat de Compromís a l’alcaldia de València, Joan Ribó, s’ha centrat en la necessitat de “crear un anell verd per a la ciutat i rehabilitar els habitatges i el patrimoni de la ciutat, aquest serà un dels pilars de la nostra política urbanística, així com crear una agència de lloguer d’habitatges municipal”.

Ribó ha posat en valor la importància de la rehabilitació dels habitatges i el patrimoni històric, per crear ocupació i fomentar el turisme. “La gent ve a veure allò que té història, no les construccions noves, i ací tenim molta cultura patrimonial: hem de rehabilitar-la i potenciar-la”, ha conclòs.

El candidat per València, Juan Ponce, ha assegurat que “la transformació ecològica de l’economia comporta potenciar nínxols d’ocupació que estan per explotar i que són claus per eixir de la crisi, ja que només la rehabilitació energètica d’edificis pot generar uns 80.000 llocs de treball en el nostre territori”.