Bota al contingut principal

L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha criticat “el paper del Banc Central Europeu (BCE) en incentivar moviments intensius de diners dels banc alemanys, que sí tenien liquiditat, en la proliferació de negocis especulatius en els països del sud”.

Per a Sebastià, “l’endeutament al que la troica ha sotmès als països perifèrics ha sigut una estratègia obscena i bel•licista que ha fet esclatar el model especulatiu, amb la intenció convertir el deute privat dels bancs en deute públic per fer amb eixe capital una transició energètica del combustible fòssil a energies sostenibles mentre que ací no es fa per falta de voluntat política i pel conflicte d’interessos personals d’alguns dels governants que tenim”.

“Si ara no tenim una cobertura social digna o els majors índexs de pobresa d’Europa, un sistema públic de pensions en vies d’extinció, es deu al deute il•legítim propiciat pels nostres governs corruptes i a la connivència del BCE”, ha denunciat l’eurodiputat de Compromís.

D’altra banda, Compromís ja ha manifestat la seua intenció d’auditar el deute en totes les administracions, “per ser fruit d’una gestió negligent i molt perillosa per a les persones. En l’actualitat, la nefasta gestió d’alguns partits suma més de 5.000 milions d’euros, el que significa que dos de cada deu euros del deute són il•legítims i, per tant, no deuen de ser pagats per la ciutadania, sinó per aquells que han autoritzat i fet la despesa”.