Anar directament a les notícies

Oltra: “La privatització de la sanitat ha sigut una manera més de saquejar les arques públiques”

Publicat el en Sanitat i Benestar

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, ha visitat hui la Marina Alta, una comarca que pateix especialment les conseqüències de la privatització de la gestió sanitària.

A Dénia Oltra ha assenyalat que “la privatització de la sanitat ha sigut una manera més de saquejar les arques públiques i de donar avantatges a les empreses amigues que després han ajudat a mantindre al Partit Popular en el poder. Així ha passat en departaments de Salut com el de La Ribera, el de la Marina o l’hospital privatitzat de Manises”.

“Des de Compromís volem fer una transició d’eixa sanitat de gestió privatitzada cap a una sanitat pública, perquè és la sanitat pública, la que és més eficient i a més garantitza que quan s’estableix quin és el diagnòstic, quines són les proves que s’han de fer i quin tractament s’ha de seguir es fa en funció del criteri del metge i no del criteri de si l’empresa guanya més o guanya menys diners”.
Oltra ha recordat que des de Compromís ja proposaren una llei en Les Corts de transició de la part de la sanitat que s’ha privatitzat cap a la gestió pública, què fou rebutjada per la majoria absoluta del Partit Popular.

Així un dels punts més destacats en quant a Sanitat del programa de govern de Compromís és l’auditoria de les concessions administratives sanitàries i l’estudi de les vies adequades, que sense cost afegit per a la hisenda pública, permeten la reversió completa. Posarem fi a les polítiques de privatització, revisarem tots els concerts i convenis de col·laboració de la Conselleria de Sanitat amb fundacions i empreses de capital privat. Estudiarem les vies adequades, que sense cost afegit per a les arques públiques, permeten la seua reversió completa a una gestió totalment pública, assumint l’ assistència sanitària completa dels departaments corresponents.

“La sanitat ha de ser un servei públic, eficient, eficaç i de qualitat que es nodrisca d’un finançament just i adequat i no un negoci que faça de la malaltia un factor més o menys rendible. La salut no és un espai per què les empreses facen negoci”, ha conclòs la candidata de Compromís.

 • Treballaor

  Che, i ara a la gent que treballem en esta empresa que? Mos fareu al carrer?

  • otro treballador

   A mi también me gustaría saber. Trabajo en un departamento administrativo de una de estas empresas, voté a Compromis pero espero responsabilidad con los empleados de a pie de estas concesiones.

 • traballaor sanitat privada

  jo tambe treballe de fa anys a un hospital privatitzat,esteu dientme que despres de votar a compromis per a que millore tot no pensareu en la gent que esta guanyanse la vida desde fa anys a este tipus de empresa?? vos recorde que els unics enchufats de la sanitat privada son el alts carregs que la majoria son amiguets del PP,la majoria de gent som gent del carrer que es guanya la vida dia a dia ajudant a les persones.