Bota al contingut principal

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, ha visitat hui la Marina Alta, una comarca que pateix especialment les conseqüències de la privatització de la gestió sanitària.

A Dénia Oltra ha assenyalat que “la privatització de la sanitat ha sigut una manera més de saquejar les arques públiques i de donar avantatges a les empreses amigues que després han ajudat a mantindre al Partit Popular en el poder. Així ha passat en departaments de Salut com el de La Ribera, el de la Marina o l’hospital privatitzat de Manises”.

“Des de Compromís volem fer una transició d’eixa sanitat de gestió privatitzada cap a una sanitat pública, perquè és la sanitat pública, la que és més eficient i a més garantitza que quan s’estableix quin és el diagnòstic, quines són les proves que s’han de fer i quin tractament s’ha de seguir es fa en funció del criteri del metge i no del criteri de si l’empresa guanya més o guanya menys diners”.
Oltra ha recordat que des de Compromís ja proposaren una llei en Les Corts de transició de la part de la sanitat que s’ha privatitzat cap a la gestió pública, què fou rebutjada per la majoria absoluta del Partit Popular.

Així un dels punts més destacats en quant a Sanitat del programa de govern de Compromís és l’auditoria de les concessions administratives sanitàries i l’estudi de les vies adequades, que sense cost afegit per a la hisenda pública, permeten la reversió completa. Posarem fi a les polítiques de privatització, revisarem tots els concerts i convenis de col·laboració de la Conselleria de Sanitat amb fundacions i empreses de capital privat. Estudiarem les vies adequades, que sense cost afegit per a les arques públiques, permeten la seua reversió completa a una gestió totalment pública, assumint l’ assistència sanitària completa dels departaments corresponents.

“La sanitat ha de ser un servei públic, eficient, eficaç i de qualitat que es nodrisca d’un finançament just i adequat i no un negoci que faça de la malaltia un factor més o menys rendible. La salut no és un espai per què les empreses facen negoci”, ha conclòs la candidata de Compromís.