Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat diverses preguntes en la cambra baixa perquè el director general de RTVE done explicacions sobre el veto ordenat per la direcció de TVE a Compromís, partit amb el qual no es va connectar en directe en la nit electoral del passat diumenge 24 de maig, malgrat haver sigut la sorpresa dels comicis.

Segons ha explicat Baldoví, “alguns mitjans de comunicació ja han publicat que l’adreça de TVE va vetar les connexions en directe la passada nit electoral del 24 de maig amb la seu de Compromís, malgrat ser la força política que va donar la sorpresa en els comicis electorals autonòmics i locals en el País Valencià. De fet, una reportera de l’ens va tenir la valentia de denunciar en xarxes socials les ordres de la direcció de TVE d’esborrar del mapa informatiu a Compromís”.

Per eixe motiu, el parlamentari de Compromís pregunta al director general de RTVE si té constància del veto i, si és així, “si es van a prendre mesures, destituir als directius que van ordenar el veto i depurar responsabilitats”. També, el diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista pregunta al director general l’opinió que li mereix que no es complisquen els principis de pluralitat informativa que haurien de regir una radiotelevisió pública.

En últim lloc, Baldoví ha pregunta sobre si es van a adoptar mesures en RTVE “per a rescabalar el dany fet a Compromís en la cobertura informativa de la nit electoral del 24 de maig”.